Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Ar žinai, kad? Likimai Istorija Civilizacijos

Autorių Kolektyvas
4.50 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
23516429
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tiksliai ir objektyviai atpasakoti, kas nutiko praeityje, nėra lengva. Žinoma, istorikai dažnai remiasi šaltiniais, kuriuos parašė to meto įvykių liudininkai, amžininkai. Visgi ir jie galėjo situaciją vertinti veikiami daugybės faktorių: valdovo spaudimo, propagandinių tikslų, gyvų stereotipų ir įsitikinimų. Pagaliau, dažnas iš mūsų save laikytume teisingu ir nešališku autoįvykio liudininku, jei nelaimė nutiktų šalia mūsų, nors labai maža tikimybė, kad tą sekundės dalį buvome dėmesį nukreipę į įvykio dalyvius, o ne susimąstę apie, pavyzdžiui, laukiančius dienos darbus. Greičiausiai todėl įspūdingiausias istorijos akimirkas, kurias pristatome šiamia kolekciniame leidinyje, gaubia tiek daug paslapčių. Juk gana didelę realybės dalį mūsų nuostabios smegenys tiesiog „nupiešia“, kol mes būname užsimerkę.

Paslaptys, gaubiančios istorinių lyderių ir civilizacijų likimus, intriguoja, tarsi gundo ir vilioja vieną ar kitą veikėją paversti scenarijaus niekšeliu, o mums charakterio savybėmis patrauklesnį ir priimtinesnį didvyrį – užkelti ant pjedės stalo. Tiek galingąją Romą gąsdinęs Hanibalas Barka, tiek tarp mokslo ir magijos pasaulių įstrigęs Džonas Dy, tiek su kitatikiais be gailesčio kovojęs princas Drakula – visi jie buvo savo laiko lyderiai, turėję priimti sudėtingus sprendimus, nulemsiančius tautų, nacijų gyvenimus. Būtent nuo mūsų požiūrio, išsilavinimo, emocinių patirčių ir net intelekto priklausys, ar Matą Hari vertinsime kaip išdavikę ir viliokę, ar kaip dėl savo šalies gyvybę paaukojusią drąsią moterį.

Nors laikas pateikia vis daugiau istorinių atsakymų, kiekvienas atsakymas iškelia ir naujų klausimų: kodėl romėnai nepastatė monumento savo didžiausiai pergalei pažymėti, kaip caro šeimą sužavėjo klajoklis Rasputinas, kodėl milijonai žmonių tikėjo pokalbių su mirusiais artimaisiais galimybe?

Tikros, neretušuotos istorijos, kurių kampai dar ir šiandien aštrūs. Tikri likimai, keitę mūsų visų pasaulį. Civilizacijos, iš kurių turime daug išmokti... Ir jūsų dėmesys svarbioms istorinėms detalėms, kuriančioms įdomią, paslaptingą ir kvapą gniaužiančią gyvenimo mozaiką.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (179)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31360)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18926)