Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Miškas ir mes

Irena Šalkauskienė
6.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
2 vnt.
Aprašymas

Palydėdama šią - šeštąją - knygą apie gamtą, mišką ir jam tarnaujančius žmones pas skaitytoją, dar kartą bandau pati sau išsiaiškinti: kaip mano gyvenime atsirado miškas? Kodėl didžiąją savo sąmoningo gyvenimo dalį paskyriau miškų tematikai? Į šį klausimą atsakydama Palangos miesto laikraščio žurnalistei, skaitytojams papasakojau apie Rimantą Grikevičių - šviesios atminties bičiulį, bendramintį, jaunystėje sudominusį mane mokyklinių girininkijų veikla, nepažįstamu miško pasauliu, pirmųjų serijos „Miškas ir mes" knygų autorių ir sudarytoją. Rimantas išėjo, palikęs mums atskleistą gamtos, kaip atskiro pasaulio, žavesį, širdies kalba išsakytą miško ir žmogaus santykių darnos alkį. Prisiminimais apie likimo dovaną - pažintį su Rimantu - pabandžiau pasidalinti ir su „Miškas ir mes" skaitytojais.

2003-aisiais mudviejų su R. Grikevičium sumanyto leisti kaip kalendorių, leidinio formą pakoregavo gyvenimas, tačiau išlikome ištikimi užsibrėžtiems tikslams, principams ir nuostatoms. Iki šiolei mūsų knygos pagrindinis herojus yra miškas, kuriame daug nežinomo ir nepažįstamo. Įtaigiais autorių rašiniais, foto objektyvo užfiksuotais unikaliais gamtos vaizdais su jos gyvuoju pasauliu, šilagėlės žiedu ar plazdančiu drugeliu, mus supančio žaliojo pasaulio poezija, linksmais, šmaikščiais miško gyvenimo stebėjimais, beldžiamės į skaitytojo sielą, tikėdamiesi, kad, pažinęs žaliąjį draugą, žmogus nebegalės likti jam abejingas.

Džiaugiuosi, kad nuo pat pirmojo - „Miškas ir mes" 2004 leidinio mūsų sumanymą palaiko Generalinės miškų urėdijos vadovai, šalies miškų urėdijos. Už tai esame labai dėkingi. Todėl visą šį šeštąjį leidinį nusprendėme paskirti valstybiniams miškininkams, jų darbams, sumanymams, svajonėms. Džiaugsmui, skausmui ir nerimui. Šiandien, kai į mūsų protėvių palikimą - miškininkų auginamą, saugomą ir gausinamą valstybės turtą - tiesiasi glitūs įvairioms rūšims ir porūšiams, giminėms ir klasėms priskirtinų grobuonių čiuptuvai, visomis išgalėmis siekiantys nugriebti riebesnį kąsnį iš bene vienintelio Lietuvos valstybei ir jos žmonėms likusio brangaus turto išparceliavimo, ši knyga yra itin aktuali. [Leidėjo žodis]

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3134)
tomasdarius
(317)
3134 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6667)