Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kinų išmintis apie laimę, sveikatą ir meilę

Vaclovas Mikailionis
4.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986509653
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Šią knygą turėtų turėti po ranka kiekvienas, nes knygoje glaustai apžvelgiama tūkstantmetinė kinų tautos patirtis, kaip atrasti kūno ir dvasios darną, geros sveikatos paslaptį, laimės ir meilės pagrindus. Viskas ko reikia, tai atsižvelgti į laiko ciklus, laikytis lytinio gyvenimo nuostatų, o svarbiausia harmoningai sutarti su gamta ir kosmosu.

Kinų išmintyje neslypi jokia idėja, jokios abstrakčios tiesos. Ši išmintis – tai gebėjimas tinkamai pasielgti kiekvieną akimirką, gebėjimas visuomet veikti savo ir kitų žmonių labui bei džiaugsmui. Išmintingas žmogus yra tas, kuris sugeba atsiriboti nuo laikinų dalykų, ko pasekoje jam yra lengviau įminti laiko mįslę. Kinai seniai pastebėjo, kad laikas senka cikline seka, kad įvykiai viena ar kita prasme atsikartoja. Kinai siūlo gerai įsigilinti į metų ciklus, kas padėtų pasiruošti netikėtumams.

Kalbant apie sveikatą, kinų išmintis byloja, jog išmintingasis tasai, kuris žino kada liautis. Sveikatos ir geros savijautos paslaptis yra sugebėjimas valdyti save, o to išmokti galima tik tada kai esi kantrus ir reiklus sau. Senovės kinų išminčiai pateikė daug naudingų patarimų, kaip išsaugoti sveikatą ir dvasios budrumą. Šie patarimai tinka kiekvienam ir yra labai paprasti. Jie siūlo kuo mažiau vartoti vaistų ir atkreipti dėmesį į savo sielą. Sveika siela padėtų išvengti daug nenorimų ligų.

Kinai nebūtų kinai, jeigu kalbėdami apie meilę neįpintų sveikatos, dvasios darnos ir palaimos. Nuo senovės laikų Kinijoje plito traktatai apie „santuokinių meną“, kuriuose nurodoma, kaip tinkamai mylėtis, kad lytiniai santykiai suteiktų naudą ne tik kūnui, bet ir dvasiai. Kinų išminčiai į lytinį gyvenimą žiūri labai blaiviai, moteris, kinų akimis, yra lygiavertė vyro partnerė. Kinai labai dėmesingi moteriai ir įdeda daug pastangų, kad lytinių santykių metu moteris patirtų didžiausia malonumą. Taip pat įsigilinus į kelis dalykus, galima išvengti neprasmingų ginčų šeimoje, skyrybų ar net nesveikų vaikų.

Šioje knygoje sukaupta ilgametė kinų patirtis, kuria vadovaujantis galima atrasti dvasios ramybę, nugyventi sveiką ir laimingą gyvenimą, išvengti skyrybų ir ligotų palikuonių. Viskas yra daroma savo ir kitų žmonių labui, savo sielos darnai.

Knygoje gali būti natūralių nusidėvėjimo žymių, ji nėra nauja.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (160)
knygad
(63)
160 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (8)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10961)