Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Spektaklio visuomenė

Guy Debord
12.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955640172
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Guy Debordo „Spektaklio visuomenė“ galėjo tapti naujuoju Marxo Kapitalu ir buvo reikšmingas 1968-ujų epochos revoliucinės epochos manifestas. Epochos, sukrėtusios Europą, Ameriką ir Sovietų bloką, visuomenei abipus Šaltojo karo sienos sukilus prieš autokratiją, hegemoniją, karą ir vartotojišką visuomenę.
1968-ieji – tai Prahos pavasaris, Paryžiaus revoliucija, hipių ir antikarinis judėjimas Amerikoje. Brutaliai Sovietinių tankų sumindytas bandymas sukurti demokratinį socializmą. Vietnamo karas ir antikarinis judėjimas JAV, nukreiptas prieš imperinę dominavimo ideologiją, provokuojančią ir inspiruojančią karus vadinamajame Trečiajame pasaulyje. Galiausiai Sorbonos užėmimas ir Paryžiaus gatvių kautynės.
„Spektaklio visuomenė“ kalba apie prieš mūsų akis vykstantį spektaklį, kaip skurdą, hegemoniją, ir manipuliacijas dangstantį muliažą. Apie prekinį fetišizmą, anoniminių galios struktūrų dominavimą, demonstracinį humanizmą („prekės humanizmas rūpinasi darbininko “laisvalaikiu ir žmoniškumu”). Spektaklis kaip prievartą pridengiantis ir įteisinantis demokratiškumo, tikro, o ne menamo lygiateisiškumo ir bendruomeniškumo užgniaužimą ir pakeitimą vartotojiškomis vertybėmis. Spektaklis kaip aistra turėti ir aistra atrodyti (kaip opozicija aistrai būti). „Spektaklio visuomenė“ padarė didžiulę įtaką šiuolaikiniam mąstymui apie modernybę, vartotojų visuomenę ir kasdienį gyvenimą, įtakojo šiuolaikinį meną bei pasaulėžiūrą.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (941)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (3)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10948)