Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Lietuviškojo europietiškumo raida: dabarties ir ateities iššūkiai

Autorių Kolektyvas
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Knyga radosi apibendrinant Valstybinio mokslo ir studijų fondo finansuoto projekto "Europinė dimensija nacionalinio tapatumo kaitoje: globalumas ir likalumas" tyrinėjimų duomenis. Pagrindinis projekto tikslas - tirti sudėtingus LDK europėjimo ir modernios Lietuvos valstybės perėjimo iš totalitarinės sistemos į vakarietiškąją demokratiją, taip pat eurointegracinius vyksmus.
Siekiama išsiaiškinti, kaip projekto uždavinys - fundamentiniai šiuolaikinio nacionalinio lietuvių tapatumo pokyčių tyrimai - siejasi su europinio tapatumo susiklostymo ypatumais. Daugiausiai dėmesio skirta per pastaruosius penkiolika metų išryškėjusiems dabartiniams nacionalinio tapatumo bruožams, nagrinėjami mentaliteto ir kultūrinių orientacijų pokyčiai.
Knyga sėkmingai užpildo per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos humanistikoje atsidurusias spragas. Jos adresatas yra dvejopas: profesionalioji akademinė auditorija, studentai, dėstytojai, mokytojai, vyresniųjų klasių mokiniai ir visuomeninė aplinka, kūrybinė inteligentija.
Leidinio mrdžiaga gali būti sėkmingai naudojama ir edukaciniais tikslais visose aukštosiose ir aukštesniosiose mokyklose, kuriose skaitomi Lietuvos kultūros istorijos, Lietuvos istorijos, kultūrologijos ir kiti kursai.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (941)
linoknygos
(780)
941 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (31407)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10950)