Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Poetika ir literatūros estetika, 2 dalys

Vanda Zaborskaitė
6.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Pirmoje dalyje pateikiami tekstai reprezentuoja poetinės kūrybos teorinį suvokimą nuo antikos iki XIX a. vidurio - iki susiformuojant literatūros mokslui kaip savarankiškai filologinei disciplinai. Vieni kūriniai duodami ištisai, kaip Aristotelio ir Bualo „poetikos", o daugelio kitų - tik fragmentai. Daugumas jų į lietuvių kalbą išversti pirmą kartą.

Tekstų pobūdis įvairus. Tai ir antikinė, renesansinė, klasicistinė „poetika", sukaupusi visas savo meto teorines žinias apie poezijos meną, ir Hegelio poezijos filosofija, įeinanti į bendrą jo filosofijos sistemą, ir specialių traktatų, literatūros kritikos bei eseistikos fragmentai.

Norėta čia sudėti klasikinius tekstus, kurie atstovautų ryškiausioms teorizavimo apie žodžio meną viršūnėms, svarbiausiems posūkiams ir linkmėms. Tačiau chronologiniai rėmai yra tokie platus, o knygos apimtis, lyginant su jais, tokia siaura.

Antroji knyga, kuri išleista, 1989 metais, yra tęsinys pirmosios knygos. Antroji dalis apima tekstus, reprezentuojančius literatūros tyrinėjimų metodologiją užsienyje (daugiausia Vakarų Europoje) nuo XIX a. vidurio iki XX a. vidurio.

[Iš įvado]

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3203)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (84)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2491)