Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Gamtos ilgesys. Europos peizažai.

Autorių Kolektyvas
175.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Katalogas buvo išleistas kaip dalis nacionalinės programos „Vilnius Europos sostinė 2009“ tarptautinei dailės parodai „Gamtos ilgesys. Europos peizažai“, vykusiai 2009 kovo 12 gegužės 17 d. Lietuvos dailės muziejuje.

Vilniuje ir Lince kartu surengta tarptautinė dailės paroda yra ypatingas meno projektas, atveriantis Europos kraštų unikaliausius gamtovaizdžius. Jie kyla iš gamtos iš žemės, dangaus, debesų kalvų ir aukštųjų kalnų, tėvų ir prosenelių pasodintų sodų, iš lieptų ir tiltų, mums nutiestų per upes ir per debesis, iš vandenų, jų metafizinės gelmės taip pat atsiranda iš kultūros erdvių senųjų Europos miestų siluetų, jų urbanistinių peizažų gamtos apsuptyje, vaizdingų pilių ir rūmų parkuose, nuošalių sodybų gamtos prieglobstyje.

Katalogo pradžioje nurodyti muziejai parodos dalyviai, taip pat parodos kuratoriai, konsultantai, tekstų autoriai. Leidinio pabaigoje panaudotos literatūros ir eksponuojamų darbų dailininkų sąrašai.

Sudarė Laima Bialopetravičienė.
Redaktoriai: Gediminas Mielaitis, Gražina Rutskienė.
Tekstų autoriai: dr. Lothar Schultes, dr. Algė Andriulytė, Kristina Jokubavičienė, Ramutė Rachlevičiūtė, Jurgita Rimkutė-Vainiuvienė, Edita Šedbaraitė.
Vertėjos: Dalia Šimkūnienė, Regina Makauskienė.
Dailininkas Gediminas Akelaitis (UAB „Savas takas“ ir ko), maketuotojas Ričardas Birmanas.
Fotografai: Antanas Lukšėnas, Ernst Grilnberger, Alexandra Bruckboeck.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (1235)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30059)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4157)