Prisijungti
Kviečiame užsukti ir įsigyti norimą iPhone už itin patrauklią kainą! Tempo.lt

Troškulys

10.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
ISBN kodas:
9786094790102
Leidėjas:
Leidimo metai:
Būklė:
Labai gera
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Troškulys" - vienuoliktas detektyvo Hario Hūlės serijos romanas.

Romane „Troškulys“ veiksmas vyksta praėjus keleriems metams po įvykių aprašytų romane „Policija“. Haris pagaliau laimingai vedęs Rakelę, metė darbą žmogžudysčių skyriuje, nebegeria ir dėsto akademijoje. Jis nebedirba policijoje ir prižadėjo niekada ten negrįžti. Tačiau ne kiekvieną rytą Haris Hūlė pabunda ramus ir pailsėjęs. Vyras, kurio prieš tris metus jam nepavyko sučiupti, lanko jį sapnuose it vaiduoklis...

Tuo tarpu Osle nužudomos dvi moterys. Abi buvo pasimatyme su vyrais, su kuriais susipažino per tinderį. Abi aukas prieš mirtį sukandžiojo, tačiau tai ne žmogus, ir ne gyvūnas... Jų žaizdose tyrėjai randa rūdžių ir dažų pėdsakų. Kažkas geležiniai žandikauliais kandžioja aukas ir geria jų kraują. Nes jis jaučia troškulį... Kraujo troškulį!..

Policijos viršininkas gauna pasiūlymą tapti teisingumo ministru, tačiau norint užimti šias pareigas, jam reikia kuo greičiau išspręsti šią rezonansinę bylą. Ir, žinoma, jis prisimena policijos akademijos dėstytoją Harį Hūlę, ir buvęs detektyvas gauna kvietimą-įsakymą.

Knygoje "Troškulys" yra keletas siužetinių linijų, kurios persidengia, persipina, klaidina skaitytoją ir tiesą jis sužino tik pačioje pasakojimo pabaigoje. Kaip ir visose šio rašytojo knygose „nieko nėra tikra ir ne viskas yra taip, kaip atrodo“.

Visi Jo Nesbo detektyviniai romanai pasižymi į temptu ir painiu siužetu, o tai didžiausias šio žanro knygų privalumas. Dažniausiai žudikas, paskui kurį bėgioja visa Oslo policija, bus visai ne tas.

Su kiekviena nauju romanu apie tyrėją Harį Hūlę norvegų rašytojo Jo Nesbo gerbėjų vis daugėja. Jį vienu geriausių detektyvų rašytojų pasaulyje laiko ne tik skaitytojai, bet ir kritikai, o tai patvirtina daugybė apdovanojimų, kuriuos pelno jo trileriai.

Rašytojas kuria gyvus ir žmogiškus personažų paveikslus, įtemptą ir pavojingą atmosferą, sklandžiai pasakoja apie bylos tyrimo eigą ir tobulai žaidžia skaitytojų jausmais, juos klaidindamas ir šiurpindamas. Detektyvinis trileris – tai ne tik žmogžudystės ir nusikaltėlio paieškos, kurios galiausiai sėkmingai baigiasi. Detektyvinis trileris - tai drama, žmonių istorijos, gyvenimo atspindys.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (8067)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7060)