Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Meilės kelias. Įkvepianti sufijų mistiko Rumio gyvenimo istorija

Nigel Watts
20.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789955954699
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Nors tiksli Rumio biografija nežinoma, dėl pagrindinių jo gyvenimo įvykių istorikų nuomonė sutampa. Jis gimė 1207 metais dabartinio Afganistano teritorijoje, jo tėvas ir senelis buvo plačiai žinomi tų laikų musulmonų dvasininkai. Vėliau Rumis apsigyveno Konijoje, Anatolijos sostinėje, ir mirė ten 1273 metais. Greitai po jo mirties atsirado sufizmo mokykla, pavadinta Mevlevi, išgarsėjusi savo ypatingais ritualiniais šokiais.
Mažiau žinoma apie Rumio kūrybos ir jo skelbto mokymo įkvėpimo šaltinį. Rumis buvo trisdešimt septynerių metų gerbiamas imamas, turintis tūkstančius sekėjų, kai į jo gyvenimą įsiveržė dervišas, vardu Šamsas iš Tabrizo. Rumį pakerėjo jo nežemiška dvasia ir naujos, neįprastos tiems laikams pažiūros. Savo mokinių nusivylimui, jis uždarė religinę mokyklą, kurios mokytojas buvo, užsisklendė savo namuosė ir žengė, kaip jis pats tai vadino, širdies mokymo keliu.
Šioje knygoje aprašoma jo nepaprasta ir prieštaringa draugystė su Šamsu iš Tabrizo nuo pačios pirmos jos akimirkos iki tragiškos atomazgos. Rumis po susitikimo su šiuo klajojančiu dervišu negrįžtamai pasikeitė. Kupinas ekstazės ir kančios Rumio gyvenimo kelias atskleidžia pasiaukojimo prasmę.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (51)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (1)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6807)