Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Petras Klimas: visada ieškojau Lietuvos

Vilius Kavaliauskas
10.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
0000
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Nauja, celofanuota tinka dovanai

Puslapiai: 264
ISBN: 9786094051548
Formatas: 17,5 x 24,5 x 2,1 cm, kieti viršeliai
Kalba: Lietuvių

Aprašymas
Petras Klimas (1891–1969 m.) – vienas jauniausių Vasario 16-osios akto signatarų. Jis aktyviai dalyvavo rengiant šį svarbiausią Lietuvos istorijoje dokumentą – mokslo istorikas prof. Libertas Klimka rašo, kad Vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktas yra suredaguotas P. Klimo ranka. Lietuvių konferencijoje P. Klimas buvo išrinktas į Lietuvos Tarybą, tapo jos generaliniu sekretoriumi, o kartu – ir pirmuoju laikraščio „Lietuvos aidas“ redaktoriumi.

Visą likusį gyvenimą P. Klimas skyrė gimtajam kraštui ir jo žmonėms. Deleguotas į diplomatinę tarnybą, buvo paskirtas Lietuvos užsienio reikalų ministru. Dėl didelės išminties ir užsienio kalbų mokėjimo, gebėjimo savo analitiniuose laiškuose perteikti šalies vadovams perspektyvą ir rodyti demokratijos kelią, P. Klimas buvo tituluojamas geriausiu Lietuvos atstovu užsienyje.

P. Klimo rašytinis palikimas – dešimtys autorinių knygų, prisiminimų tomai, diplomatinės korespondencijos šūsnys. Jos gula į milžinišką išminties lobyną, vis įrašydamos naujus lapus į Lietuvos istoriją.

Šioje knygoje – dar neskelbti P. Klimo rašytiniai dokumentai, šeimos archyvo nuotraukos. Nemažą dalį sudaro ir Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos fondai.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (117)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (42)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6764)