Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Paulius Širvys ir Kaišiadorys

Jonas Laurinavičius
18.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Nauja
ISBN kodas:
978-609-474-164-7
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Paulius Širvys ir Kaišiadorys".
Jonas Laurinavičius. Atsiminimai. Publikacijos. Rankraščiai.
Kaunas, 2019 m. "Naujas Lankas". 147 psl.

Įdomią ir vertingą knygą sukūrė poetas ir žurnalistas Jonas Laurinavičius. Nors pavadinime įrašyta sąsaja tarp Pauliaus Širvio ir Kaišiadorių, bet teksto visuma gerokai praauga šiuos tematinius rėmus. Autorius surinko unikalią amžininkų prisiminimų, kurie svariai papildo mūsų žinias apie tautos numylėtą poetą. Pateikiama daug Pauliaus Širvio eilėraščių faksimilių, kurios mums atskleidžia nuolatinį poeto kūrybinį darbą su rankraščiais, jo amžiną siekį tobulinti kūrybinę formą.

Bene įdomiausias autoriaus atradimas – surinkti nauji faktai apie legendinio eilėraščio „Aš – beržas“ sukūrimą. Čia taip pat rasime naujų detalių apie poeto jaunystę, tų laikų jo bičiulius ir bendražygius. Naujais, vertingais bruožais poeto biografiją papildo ir autoriaus surinkti intriguojantys epizodai apie Pauliaus Širvio susitikimus su žinomu publicistu ir kunigu Nikodemu Švogžliu-Milžinu (1899–1985). Knyga gausiai iliustruota vertingomis archyvinėmis nuotraukomis, o tai irgi pakelia jos vertę.

Širvys buvo, yra ir bus legenda, – rašo Jonas Laurinavičius. Tragiška legenda bylojanti apie žiaurius laikus, kai viena buvo sakoma, kita daroma“. Šis gražus leidinys svariai papildo poeto Pauliaus Širvio paveikslą – natūralų, žmogišką, be aureolių ar dekoracijų. Čia viskas tikra, autentiška, patrauklu. Skaitykime

Fantastiška knyga besidomintiems P.Širvio kūryba.
Knyga nauja.
Kaina 18 Eur + siuntimo išlaidos

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (71)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (44)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (6756)