Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kiškis smaližis

Pranas Mašiotas
3.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Kiškis Smaližis" - tai pasaka vaikams apie kiškį, kuris mėgo vagiliauti. Pasakojimas pamokantis, kaip ir dera, bet kartu ir padrąsinantis: mėgo kiškis pasmaližiauti kalvio darže, buvo už tai švelniai nubaustas, o kas buvo toliau – sužinosite perskaitę pasaką iki galo.


Šiai Prano Mašioto pasakai „Kiškis smaližis” labai pasisekė. 2014 metais išleistos knygelės dizainas, iliustracijos, teksto šriftas – kruopštus dailininkės, knygų vaikams kūrėjos Ievos Babilaitės kūrinys. Retas malonumas vartyti knygą vaikams, kuri neerzina suaugusiųjų peršamu vaikams persaldintu „vaikiškumu”.

Iliustracijoms dailininkė panaudojo popieriaus atraižas, skiautes, specialiai pagamintus rankų darbo popieriaus rutuliukus... Puikus pavyzdys vaikams, kaip kūrybingai galima panaudoti po žaidimų ar kitų užsiėmimų likusias popierines atliekas, šiukšlytes.


Mašioto pasakai – apie 100 metų. Tačiau tokio tikslaus, neperkrauto ir kartu vaizdingo, su geru saikingu humoro papasakoto teksto galima tik pasimokyti. Tokie patys komplimentai ir knygos dailininkei, suradusiai būdą priversti net suaugusį skaitytoją nusišypsoti ir nusijuokti.


Iliustracijų autorės – dailininkės Ievos Babilaitės-Ibelhauptienės meninė veikla – įvairialypė: nuo kaligrafijos iki tapybos rankų darbo popieriumi ir fotografijos. Tarpdisciplininio meno kūrėja, migruodama iš vienos meno šakos į kitą, neišvengiamai sulydo draugėn skirtingoms meno sritims priklausančius elementus, sukurdama kitokį, tarpinį rezultatą. Ši patirtis puikiai atsispindi kuriant knygas. Babilaitė jau daugiau nei dešimtmetį iliustruoja rašytojų ir savo pačios sukurtus tekstus.


Dailininkės iliustruotos knygos pelnė ne vieną apdovanojimą Lietuvoje ir užsienyje.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (3559)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (152)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (20273)