Šios knygos autorė Gražina Gum - medikė, menotyrininkė, projekto „Žalia mityba“ Lietuvoje vadovė, žalio maisto baro „Raw42“ įkūrėja, žaliosios mitybos specialistė, jau nuo 2007 metų savarankiškai tobulina žalio/gyvo maisto ruošimo įgūdžius, maisto ruošimo subtilybių mokėsi pas garsius raw food (lt. žalio maisto) virtuvės šefus (JAV). Veda žalio maisto ruošimo kursus, stovyklas-mokymus, skaito paskaitas. Gražina organizavo susitikimus su pasaulyje žinoma žaliavalge Viktorijos Butenko, taip pat žalios mitybos pradininku Viktoru Kulvinsku. Išleido knygas lietuvių kalba: bestselerį V. Kulvinsako „Kaip išlikti XXI amžiuje“, P.Sebastjanovič „Nauja knyga apie žaliavalgystę arba kodėl karvės plėšrūnės“, organizavo įvairius susitikimus su žinomais Lietuvos ir pasaulio žaliavalgias.
Naujojoje Gražinos Gum receptų knygoje rasite informaciją apie gyvą/žalią mitybą, fermentus, super produktus, kurie stiprina organizmą, būtiniausia įranga ruošiant gyvą/žalią maistą, receptų šventėms ir kiekvienai dienai.