Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Šaunusis ketvertukas prasmegusioje pilyje

Romualdas Kalonaitis
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

"Kaip tik tuo metu Domas atsimerkė ir pamatė tą kraupų judesį. Be garso atsiskyrė Tamsuolio galva nuo kūno ir nukrito ant grindų, kūnas kiek pastovėjo ir taip nuvirto ant šono. Domas ir vėl regėjo tokį pat neįtikimą dalyką - iš Tamsuolio kaklo neištryško nė lašas kraujo, jame žiojėjo tik skylė" 64 p.
Kas gyvena senose pilyse, kurios išdygsta ten, kur tikrai neturėtų būti? Ogi šikšnosparniai, žiurkės, šarvuoti riteriai, pikti prievaizdai ir kitokie baisuokliai. Pakliūk jiems į nagus - tuoj pat nutemps į kokį požemį ir lieps… skaičiuoti ir skaičiuoti, ir skaičiuoti. Kodėl? Kodėl paslaptingoj Matemagijos pily visi turi nuolat spręsti užduotis, - be jų nei durų atidarysi, nei kelią rasi? O tai, kaip kokiam tikram detektyve, paaiškėja tik pabaigoje, o iki tol su keturiais trylikamečiais veikėjais visai smagu paklaidžiot pilies koridoriais. Tiesa, prisipažįstu, ir būdama jų vienmete, ir dabar net nebandžiau spręsti tų baisių užduočių, kur reikia naudotis "skaičių dalumo principais" ar panašiom abrakadabrom. Va pakliūčiau į nagus kokiam Minusui (katinui) ar Faktorialui (gyvatinui), šakės man būtų su mano matematiniais sugebėjimais. Nebent Nulis (šuo) padėtų - gal ir ištrūkčiau.

Šauniajam ketvertukui taip pat ne pyragai. Ne visi jų - nukvakę matematikai, yra ir norm… Oi, yra ir nenusimanančių šioje srityje. O kartais net perskaityti sąlygoms ant durų laiko neužtenka, ką jau ten apie sprendimą kalbėti - nes paskui herojus nuolat gainiojasi pilies gyventojai. Visi nori juos pagauti ir tuo įsiteikti valdovui, o pamatę, kad vaikai per daug sužinojo - sunaikinti. Nelabai maloni perspektyva, todėl Domas, Joris, Ginta bei Vika iš visų jėgų stengiasi jai pasipriešinti. Šiaip jau jų tikslas - ištrūkti iš pilies, tačiau kelias iš jos veda tik per valdovo kambarius. Kad į juos patektum, reikia sužinoti įvairius slaptažodžius ir išsisukti nuo kriaušiaveidžių, pelėdsnapių, aštuonkojų ar visai bekojų priešų. Ne vien matematikos žinių prireikia, bet ir kantrybės šifruoti slaptaraščius, taip pat vikrumo, drąsos ir pasitikėjimo savimi bei draugais. Autorius surezgė puikų nuotykinį siužetą su pažintiniais intarpais. Perskaityt galima vienu ypu, tik pirmi puslapiai, kol veiksmas vyksta pionierių stovykloje ant Platelių kranto, pilkokai realistiški. Bet užtenka nuplaukti į Pilies salą artinantis audrai, surasti paslaptingą rūsį, kurio visai neturi būti - ir prasideda fantastika.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (327)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (35)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36872)