Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Amsterdamas

Ian McEwan
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986161677
Leidimo metai:
Aprašymas

Žvarbią žiemos dieną du seni bičiuliai Klaivas ir Vernonas susitinka prie krematoriumo pagerbti Molės Lein. Anksčiau, kol dar nebuvo įkopę į šlovės viršūnę, jiedu buvo Molės meilužiai.
Dabar Klaivas – garsiausias šiuolaikinis anglų kompozitorius, o Vernonas – elitinio dienraščio redaktorius. Ugningoji ir žavioji Molė turėjo ir daugiau meilužių, tarp jų – Germonį, užsienio reikalų ministrą, skandalingai pagarsėjusį dešinįjį, besiveržiantį į ministro pirmininko kėdę. Po Molės laidotuvių Klaivas ir Vernonas sudaro paktą, kurio pasekmių nė vienas negalėjo numatyti. Kiekvienas iš jų priims pražūtingą moralinį sprendimą, jų draugystė pakibs ant plauko, O Garmonui teks kovoti dėl savo politinės karjeros.

Janas McEwanas (g. 1948) – vienas iš įdomiausių ir kontroversiškiausių savo kartos anglų rašytojų. 1998 m. už romaną „Amsterdamas“ buvo apdovanotas Bookerio premija. Romane „Amsterdamas“ ryškus ironiškas autoriaus požiūris į šiuolaikinę civilizaciją bei žmogiškųjų troškimų tuštybę, į komercinę visuomenę, kurioje net mirtis tampa komercijos objektu, satyriškai vaizduojamas žiniasklaidos ir politikos pasaulis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (54)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (44)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (48219)