Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kelias į Santjago de Kompostelą

Kristina Stalnionytė
8.90 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9786094421044
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

42 dienos, 775 kilometrai. Ranka paliečiama šv. Jokūbo kelio istorija, jo simboliai, legendos. Tai pasakojimas apie vieną piligrimystę ir piligrimus iš viso pasaulio.
Ispanijos pakraščiu, netoli Kantabrijos jūros pakrantės driekiasi Šv. Jokūbo kelias, kitaip vadinamas Prancūzų keliu. Persiritęs per Pirėnus, kirtęs Prancūzijos ir Ispanijos sieną, jis jungia ilgą virtinę istorinių miestų ir miestelių, senųjų krikščioniškosios religijos centrų, kurie tarp kalnų ir lygumų išsibarstę iki Santjago de Kompostelos.
Šį piligrimų kelią nuo viduramžių globojo karaliai, saugojo tamplieriai, jis kupinas legendų, simbolių ir mįslių. Iš Sen Žano beveik aštuonis šimtus kilometrų į Vakarus nutįsusiu keliu per paskutiniuosius dešimt amžių praėjo milijonai piligrimų.
Knygoje aprašomi 42 dienas trukusios kelionės pėsčiomis įspūdžiai, nuotykiai, Šiaurės Ispanijos miestai ir kaimai, architektūra, kultūra, žmonės. Skaitant atsiskleidžia dešimt amžių siekianti Kelio istorija, skirtingų regionų kultūra, papročiai, virtuvė, vyndarystė.
Veikėjai per kasdienes istorijas pasakoja skaitytojui apie šiandieninę Kelio realybę. Ši knyga padės susipažinti ne tik su Šv. Jokūbo piligrimų keliu, bet ir su Šiaurės Ispanijos kultūra. Knygoje daug istorinių vietų aprašymų, legendų, pasakojimų apie šventuosius, pateikiama praktinės ir istorinės informacijos norintiems keliauti į Kompostelą.
Knygos atvartuose atspausdintas originalus kelionės žemėlapis su skaičiais pažymėtomis nakvynės vietomis.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (910)
ametza
(98)
910 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (11)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3432)