Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Užrašai apie Šerloką Holmsą

Arthur Conan Doyle
8.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986163480
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Anglų rašytojas A. C. Doyle (1859–1930) išgarsėjo detektyviniais apsakymais apie Šerloką Holmsą. Seklys pasidarė toks populiarus, kad autorių ėmė slėgti skaitytojų reikalavimai tęsti jo nuotykius. A. C. Doyle bandė nutraukti „šerlokianą“ – buvo net nužudęs savo personažą.
Tačiau, detektyvų mėgėjams nerimstant, jis buvo priverstas ne tik prikelti gudrųjį seklį iš mirusiųjų, bet ir parašyti apie jį garsiausią romaną („Baskervilių šuo“).
Šerlokui Holmsui nelemta pasitraukti ne tik iš skaitytojų, bet ir iš kūrėjų akiračio. Literatūros garsenybės rašo tęsinius, parodijuoja, kuria siaubo ir fantastikos romanus. Šerloko Holmso nuotykiai interpretuojami komiksuose, filmuose, žaidimuose ir tapo pasauline klasika. Londone įkurtas ir gausiai turistų lankomas namas-muziejus, kuriame neva gyvenęs garsusis seklys.
Taigi avantiūristas, dedukcijos meistras Šerlokas Holmsas šiandien įdomus tiek seniems detektyvo mėgėjams, tiek pirmąkart atsiverčiantiems „Užrašus apie Šerloką Holmsą“ ir pasineriantiems į lengva ironija nuspalvintą jo logikos pasaulį.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (306)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (61)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46197)