Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Nuotrauka dembelio albumui

Raimondas Buitkus
8.99 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
978-609-01-3496-2
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Kalbėti apie sunkiausius išgyvenimus gali būti ir gydanti patirtis. Autobiografinis Raimondo Buitkaus romanas „Nuotrauka dembelio albumui“ yra būtent tokia knyga. Joje pasakojama apie ne vienos kartos Lietuvos vyrų patirtį, palikusią nemažai sielos randų.

Savo dviejų sūnų vis prašomas papasakoti apie metus, kai jis buvo kareivis, tėtis mieliau renkasi apie tai nekalbėti. Tiesa ta, kad būti kareiviu reiškia visai ne tai, ką berniukai galėtų įsivaizduoti. Tačiau tyla ir užsisklendimas tik dar labiau augina baimes, kompleksus ir maitina vidinius demonus. Vieną dieną berniukų tėtis supranta, kad išgydyti gali tik atvirumas.

1989-aisiais Lietuvoje – tikras pakilimas. Įsibėgėja Sąjūdžio veikla, atrodo, kad žmonės ima lengviau ir giliau kvėpuoti, oras tiesiog virpa nuo vilties ir laisvės nuojautos. Tačiau tais metais, kaip ir ankstesniais, į sovietų armiją iškeliauja daugybė jaunų vaikinų – aštuoniolikmečiai, kurių gyvenimai dar tik prasideda. Jau po metų visi tik ir kalba apie Lietuvos nepriklausomybės aktą, o dar po metų lietuviai stovi šaltyje priešais sovietų tankus ir dabar jau kūnais kovoja už išsvajotą laisvės gurkšnį. Armijoje tarnaujantys, po visą Sovietų sąjungą išbarstyti, jaunuoliai svajoja apie galimybę pabėgti, tačiau žino, kad taip tik pasmerktų save kalėjimui ar net mirčiai.

Lukas yra vienas iš tų svajojančių aštuoniolikmečių. Vos baigęs mokyklą jis tampa žiaurios, nerašytų taisyklių ir senų žvėriškų tradicijų sistemos dalimi. Patyčios ir kankinimai tampa kasdienybe. Norint to išvengti, turi pereiti į kitą barikadų pusę, t. y. pats tapti tuo, kuris tyčiojasi ir kankina. Kaip tokioje sistemoje išsaugoti žmogiškumą? Kaip prisitaikyti, bet nenužmogėti? Kaip išsaugoti meilę – žmonėms, sau, pasauliui?

Knygoje „Nuotrauka dembelio albumui“ keliami klausimai ir randami atsakymai, čia kalbama iki šiol mažai Lietuvoje gvildenta tema – kokį iš tiesų poveikį net kelių kartų vyrų psichikai ir emocinei būklei padarė sovietinė armija ir jos sistema? Kiek vyrų drįsta atvirai apie tai kalbėti ir kiek jie negali papasakoti, nes slepia net nuo savęs?..

Raimondas Buitkus (g. 1971 m.) – žurnalistas, aktorius, rašytojas. „Nuotrauka dembelio albumui“ – pirmoji jo knyga.

1989 m. R. Buitkus buvo paimtas į sovietinę kariuomenę. Baigė seržantų mokyklą ir iki 1991 tarnavo specialiosios paskirties radijo žvalgybos daliniuose Karelijoje.
2010 m. Vilniaus universitete baigė žurnalistikos studijas. Šiuo metu gyvena ir dirba Jurbarke.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (4)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (7588)