Lietuviška virtuvė kito palyginti lėtai, todėl nemaža dalis ir prieš šimtmečius gamintų patiekalų tebėra apyvartoje, vis dar ryškūs etnografinių regionų valgių, mitybos įpročių skirtumai. Šioje knygoje apžvelgiami laiko išmėginti lietuviški Tautinio paveldo ženklu pažymėti maisto produktai, jų kilmė, regioniniai skirtumai, pateikiamos senosios autentiškos jų receptūros, su vienu ar kitu aprašytu produktu susiję senieji papročiai, tikėjimai, tautosaka. Leidinyje užsimenama ir apie senąsias , jau pamirštas, bet tautos paveldo vardo vertas maistines kultūras, kasdieninių ir apeiginių valgių receptus. Jie tiks ne tik šeimai, bet ir gamybininkams, kaimo turizmo verslininkams, kuriems vis dar trūksta žinių apie lietuviškus produktus, taip pat visiems mėgstantiems keliauti, skanauti tradicinius patiekalus, patiems pažinti ir svečiui parodyti lietuvišką virtuvę - leidinyje rasite Tautinio paveldo produktų gamintojų sąrašą ir pagal regionus, ir pagal gaminius.