Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Prekės
Vartotojai
Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausianių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys - Birutė Rutkauskienė, knyga

Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausianių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys

Dauguma mūsų be saldumynų sunkiai išgyventume net vieną dieną. Kepame patys, perkame parduotuvėse, kas tik norime leidžiame patiekalų receptų knygas, kas tik netingime kuriame savus receptus. Tačiau yra viena knyga, kurioje pateiktos maisto technologų, specialistų, dirbusių ne vienus metus, receptūros, sukurtos pasitelkus senolių išmintį ir patirtį, atlikus daugybę bandymų, įvertinus gaminių skonines bei maistines savybes. Visa ši mokslinė ir praktinė patirtis buvo suguldyta į knygą, kuri seniai apdulkėjo, dauguma knygos egzempliorių iškeliavo užjūrin paskui emigravusius lietuvius. Daugelio konditerių pageidavimu ši knyga atgimė ir jau kvepia spaustuvės dažais ant mūsų stalo. Tai „Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys“. Ją galima pavadinti konditerijos vadovėliu. Turint šią knygą galima kurti dar įvairesnius ir tobulesnius naujus receptus, nes pateiktos išsamios receptūros su visais apskaičiavimais ir aprašymais. Ši knyga – startas į konditerijos meno tobulinimą. Joje nėra paveikslėlių, tačiau jei gaminsime laikydamiesi pateiktų receptūrų, patiekalus gausime tokius, kokie aprašyti, ir mums visada pavyks.
Knygos leidybą iniciavo maisto technologė Birutė Rutkauskienė. Ji visą gyvenimą dalyvavo kuriant receptūras ir pati yra išleidusi ne vieną receptų knygą. Šią knygą, nors joje ir neįvardijo, Birutė skiria savo sesers tremtinės atminimui. Ji buvo pagrindinė kalkuliatoriaus draugė kuriant šių konditerinių gaminių receptūras. Juk turime žinoti, iš ko produktas pagamintas, kiek jame maisto medžiagų, kiek naudos organizmas gaus, pavyzdžiui, iš paprasčiausios bandelės. Jau brandaus amžiaus sulaukusi Birutė yra gyvybinga ir jaunatviška – vasarą išvaikšto miškus, prisirenka gėrybių ir pati jų prisiruošia visai žiemai. „Reikia žinoti, ką valgai. Išsirinkus tinkamus produktus galima ir ligas išsigydyti, ir organizmą aprūpinti reikiamomis medžiagomis. Konditerijoje taip pat labai svarbi gaminio sudėtis. Juk ne veltui iki šiol ir prancūzai, ir skandinavai naudoja daug sviesto – natūralaus produkto, o ne aliejaus, kuris yra chemiškai apdorotas. Ką valgysime, taip ir jausimės. Taigi ši konditerijos knyga yra startas į sveikesnę, natūralesnę konditeriją.
Knygą galima įsigyti internetu www.kelionesirpramogos.lt ir didžiuosiuose prekybos centruose, netrukus – ir knygynuose.
Pavadinimas:

Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausianių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys

ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Kalba:

Lietuvių

Vėliausiai atnaujinti
Vėliausiai pridėti
Pigiausios viršuje
Brangiausios viršuje
Populiariausios viršuje
Rekomenduojamos
Skelbimų neradome