Jauna Frankfurto mikrobiologė Giulia Enders (gim. 1990) drąsiai, išmaniai ir linksmai prabyla apie dalykus, kuriuos išgirdę nuraustame. Tai virškinimas, žarnos, tuštinimasis, kakučiai... Pasitelkusi naujausius mokslo tyrimus ji detaliai – su visomis pikantiškomis smulkmenomis – paaiškina, kaip veikia virškinamasis traktas, kuris sudaro du trečdalius mūsų imuninės sistemos, turi nuosavą nervų sistemą, o energiją ima iš bandelių bei tofu dešros.
Pasirodžiusi 2014-ųjų pavasarį knyga "Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą " iškart tapo bestseleriu. Vokietijoje ji išleista 1 mln. egzempliorių tiražu, šiuo metu išversta jau į 26 pasaulio kalbas.
Paprastai ir suprantamai parašyta knyga "Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą " aktuali visiems ir itin naudinga turintiems mitybos bei virškinimo sutrikimų.
Iš vokiečių kalbos vertė Kristina Sprindžiūnaitė