„Saldus gyvenimas Paryžiuje“ – lengvą šypseną kelianti, skaniai smagi knyga, įžūlus ir smalsus žvilgsnis į pasigėrėtiną sūrių, šokolado, ir kitų gurmaniškų nuodėmių pasaulį Paryžiuje...
Pirmąkart Paryžiuje apsilankęs 1980-aisiais, knygos autorius Davidas Lebovitzas nepaliovė svajoti apie sugrįžimą į la belle France ir labiausiai viliojantį miestą – Paryžių... Du dešimtmečius praleidęs Amerikos konditerijose, parašęs ne vieną kulinarijos knygą, jis išsirengė į naują gyvenimą – gyvenimą vienoje gražiausių ir gurmaniškiausių pasaulio sostinių... Galiausiai, su trimis lagaminais kulinarinių gėrybių jis stovėjo gerokai patrešusiame bute Bastilijos kaimynystėje Paryžiuje.
Tada Davidas Lebovitzas pirmąkart iš tikrųjų suvokė, kad Prancūzija – kitas pasaulis: pradedant visuomenine elgsena, biurokratinėmis pinklėmis ir baigiant vyriškos avalynės nešiojimo paslaptimis ar sūrio patiekimo etiketu.
Tai istorija apie užgimusią meilę ir supratimą šiam didingam bei slėpiningam miestui.