Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
3.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955162582
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

David Almond - britų rašytojas, kuriam šių metų gegužės 15 dieną sukaks 60 metų. Viena iš jo vaikystės svajonių - bibliotekoje pamatyti knygą, ant kurios viršelio būtų jo vardas. D. Almondas Rytų Anglijos universitete baigė anglų ir amerikiečių literatūros studijas. Po universiteto baigimo jis dirbo paštininku, šepečių pardavėju, viešbučio durininku, laikraščio redaktoriumi ir pradinių klasių mokytoju. Svarbiausia, kad visą tą laiką jis kūrė trumpus fantastinius apsakymus.

D. Almondo kūriniai yra ekranizuojami, pagal juos statomi vaidinimai. 2009 m. pagal knygą „Skeligas" buvo sukurtas filmas.
Skeligas – taip vadinamos paslaptingos salos prie Airijos. Tikima, kad jas lankydavę angelai. D. Almondo knygos centre – keista ir paslaptinga būtybė Skeligas. Iš pirmo žvilgsnio tai purvinas, piktas ir nekenčiantis pasaulio padaras. Vis dėlto jis turi angelo sparnus ir sugeba daryti gera. Tikrąją angelo prigimtį atskleidžia mirštančios mergytės išgelbėjimas...


„Jį radau garaže sekmadienio popietę. Jis gulėjo tamsoje už arbatos dėžių, dulkėse ir purve. Atrodė, visada čia buvo – nešvarus, išblyškęs, išdžiūvęs; pamaniau, kad negyvas. Labiau negalėjau apsirikti. Greit sužinosiu tiesą – kad pasaulyje niekada nėra buvę tokio padaro kaip jis".
2010 m. rugsėjo 11 d. D. Almondui buvo įteiktas Hanso Christiano Anderseno medalis. Pirmąja šios premijos laureate yra tapusi britų rašytoja Joanne Rowling.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7741)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (18)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (37379)