Green`as

Green`as, 2011 m., Nr. 3

(0) Prisijunkite, norėdami įvertinti.
Skelbimas

Santrauka: Numerio tema „Apgautas skonis" Sveikas, mielas slaitytojau! „Trukt už vadžių ir vėl iš pradžių“ – mes vėl kviečiame kalbėtis apie maistą. Nes jis – mūsų maistas, mūsų duona kasdieninė – tai ne tik baltymai, riebalai ir angliavandeniai, duodantys peno fiziniam kūnui. Tai ir įkvėpimas, ir paguoda, ir džiaugsmas, ir bendrystė, tai gija, jungianti visus šios žemės gyventojus į vieną ratą, į nenutrūkstamą grandinę, kuri neturi nei pradžios, nei pabaigos. Todėl kalbėti apie maistą galima be galo. Juk maisto reikia visiems, o jį visi vertiname pagal skonį. Prisipažinkime, juk kartais yra visiškai nesvarbu, kiek daug išmanome apie vieno ar kito produkto sudedamąsias dalis, jo maistinę vertę ar aplinkosaugos kaštus, mūsų pasirinkimą ima ir nulemia skonis. Skanu arba ne. Ir kaip gaila, kad šiuolaikinės technologijos leidžia šiuo žmogaus pojūčiu manipuliuoti, jį apgauti, suklaidinti ir įbrukti, kaip sakoma, „katę maiše“. Gaila, nes Ajurvedos – mokslo apie žmogaus gyvenimą – išmintis teigia, kad žmogų pasotina ne „kalorijų krepšelis“, o maiste esančių skonių įvairovė. Kuo daugiau skonių pajuntame, tuo sotesni jaučiamės.





Šiai knygai šiuo metu skelbimų nėra.

Komentuoti gali tik prisijungę vartotojai!

Panašūs skelbimai