Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Ką turi žinoti kiekvienas išsilavinęs žmogus

Dietrich Schwanitz
15.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789986161868
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

DIETRICH SCHWANITZ (Dytrichas Švanicas, 1940–2004) – rašytojas, Hamburgo universiteto profesorius, dėstė anglų literatūrą ir kultūrą. Garsiausia ir svarbiausia jo knyga „Ką turi žinoti kiekvienas išsilavinęs žmogus“, parašyta 1999 m., bėgant metams anaiptol nepraranda aktualumo. Tai nepaprastai įtraukianti kelionė per istoriją, literatūrą, filosofiją, dailę ir muziką, tam tikra prasme – būtinasis žinių bagažas, kurį per gyvenimą turėtų sukaupti kiekvienas, norintis vadintis išsilavinusiu žmogumi.
Dažnai atrodo, kad mus tiesiog skandina informacijos ir žinių srautas, kuriame desperatiškai stengiamės surasti kokią nors sistemą. Mūsų žinios nebepatikimos, mūsų ugdymas išgyvena krizę. Ši knyga – būdas susisteminti žinias ir suvokti giluminius priežastinius kultūros ryšius, padedančius geriau suprasti bendrą kultūros ir visuomenės situaciją. Tai intelektinis vadovas, parašytas originaliai, su dideliu išmanymu ir drauge šmaikščiai, knyga, privaloma kiekvienam žmogui, norinčiam nepasiklysti chaotiškame informacijos sraute.
Dietrichas Schwanitzas aptaria antiką, Senąjį ir Naująjį testamentą, Europos valstybių šeimos susidarymą ir svarbiausius jos istorijos momentus (revoliucijas, demokratijos atsiradimą), žymiausius literatūros, dailės ir muzikos šedevrus, mokslo atradimus, filosofijos kryptis, knygos kultūrą ir švietimo institucijas. Tai – išmaniai ir pakiliai aprašyta Europos istorija plačiausia prasme, stengiantis ne tik pateikti ir susisteminti žinias, bet ir perteikti tą dvasios pakilimą, kuris apima matant kultūros klestėjimą ir suvokiant, kad kiekvienas iš mūsų galime tapti jo dalimi.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (8717)
zilvinass
(2033)
8717 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (12)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (935)