Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kuršėnų enciklopedija

Vytautas Kirkutis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9986500990
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

“Žuvėdros” leidykla tūkstančio egzempliorių tiražu išleido “Kuršėnų enciklopediją”, kurią sudarė Vytautas Kirkutis ir Stasys Lipskis. “Ši knyga – pirmasis bandymas po vienu – knygos – stogu sutelkti visus, kurie kuo nors susiję su Kuršėnais ir šio miesto apylinkėmis”, – rašoma pratarmėje.

Informaciją enciklopedijai galėjo pateikti visi, kurie yra Kuršėnuose gimę, mokęsi, gyvenę, dabar gyvena, kuriems šis miestas sukelia malonių prisiminimų. Kiekvienas galėjo pasirinkti ir informacijos pateikimo stilių: išdėstyti tik sausus faktus apie save, parašyti apie savo šeimą, pateikti savo kūrybos, paprašyti, kad kas nors kitas parašytų apie jį. Sudarytojai laikėsi principo: įvairovė džiugina. Juk apie žmogų daug pasako ne tik gyvenimo faktai, bet ir tai, kaip jie atrinkti, išdėstyti, pateikti ir kokiu stiliumi surašyti.

Sudėjus visą pateiktą medžiagą į knygą, susidarė 312 puslapių leidinys, kuriame tilpo medžiaga apie Kuršėnų miesto gyventojus ir įmones, organizacijas, klubus, meno grupes, tautodailininkus, paminklus… Apie viską, kuo garsus ir įdomus beveik penkiolika tūkstančių gyventojų turintis šis Žemaitijos miestas. Enciklopedijoje rašoma ir apie tuos, kurie iškeliavo amžinybėn. Knygos sudarytojai Vytautas Kirkutis ir Stasys Lipskis kalbino jų gimines, artimuosius, draugus ir parengė informaciją apie mirusius ar žuvusius kuršėniškius.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (2166)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (25)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (4611)