Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Mūsų dukterys ir sūnūs

Artūras Rudomanskis
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Aprašymas

Balandžio 19 d., antradienį, 10 val. Seimo spaudos konferencijų salėje buvo pristatyta Tolerantiško jaunimo asociacijos parengta knygelė „Mūsų dukterys ir sūnūs. Klausimai bei atsakymai homoseksualių ir biseksualių vaikų tėvams“. Knygelės leidimo iniciatyvą parėmė Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje.

Spaudos konferencijoje kalbėję pranešėjai:
Prof. Marija Aušrinė Pavilionienė, Seimo narė;
Dr. Paulius Skruibis, psichologas, Vilniaus „Jaunimo linijos“ direktorius;
Artūras Rudomanskis, Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas.
Dalyvauti kviečiami ir Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai.
Pokalbio įrašą galite parsisiųsti čia.

Konferencijos iniciatorė Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė įžvelgė paradoksą, "kad homofobiją Lietuvoje kursto politikai, Seimo nariai, kurie nieko neišmano apie žmogaus lytinę prigimtį ir todėl nepailstamai kurpia diskriminacinius įstatymų projektus, kriminalizuojančius lytinių mažumų gyvenimą.

Knygelę pristatęs Tolerantiško jaunimo asociacijos atstovas Artūras Rudomanskis teigė, kad "šiandien, kai artėja Lietuvos narystės Europos Sąjungoje septynerių metų sukaktis, vis dar negalime pasakyti, kad įveikėme homofobiją".

Kalbėdamas apie knygelę Artūras Rudomanskis teigė, kad ji "pradedama nuo sąvokų, kurios yra raktinis kelias supratimo link. Apžvelgiama kaip tėvai dažniausiai elgiasi, kai pirmą kartą išgirsta, kad jų vaikas gėjus, lesbietė ar biseksualas. Aptariama, ar tikrai vaikas kitoks, kodėl jis toks. Nagrinėjamos temos paliečia ir tai, ar verta sprendžiant kilusias problemas pasitelkti specialistus, psichologus, psichiatrus. Kalbama apie kliūtis su kuriomis gali susidurti vaikas, paliečiami lytinės sveikatos klausimai. Taip pat nagrinėjama ar vaikas yra apsaugotas įstatymiškai, ar turės galimybę sukurti šeimą. Dėmesys skiriamas ir tam, kaip apie tai pasakyti šeimai ir draugams. Galiausiai sprendžiama kaip galima būtų padėti savo vaikui ir keliamas egzistencinis klausimas ar aš su tuo susitaikysiu?".

Spaudos konferencijoje kalbėjęs "Jaunimo linijos" direktorius dr. Paulius Skruibis teigė, kad homoseksualumas nėra liga. Pašnekovas teigė, kad jo vadovaujama linija yra pasirengusi padėti homoseksualiam žmogui ir pripažįsta, kad tai yra natūrali būsena, kurios nėra pagrindo keisti.

Spaudos konferencijoje taip pat pasisakė mama Vida iš Kauno, kuri teigė, jog "labai svarbu, kad būtų analizuojama ši tema, nes, manau, ne mano vienas vaikas toks yra, kuris nėra nei blogesnis, nei kvailesnis – paprasčiausiai yra ne toks, kokį norėtų matyti mūsų visuomenė."

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7731)
medeina
(1858)
7731 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Panašios prekės

Žiūrėti visas (5437)