Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Mūsų konstitucionalizmo raida. Straipsnių rinkinys

A. Bartkutė
2.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Straipsnių rinkinys „Mūsų konstitucionalizmo raida“ yra reikšmingas kūrinys konstitucinės teisės ir konstitucinės teisės istorijos doktrinoje. Nors šio straipsnių rinkinio autorių yra daugiau negu dešimt, tačiau veikalo struktūra, problematika ir formuluojamos išvados kūrinį daro reikšmingu akademiniu šaltiniu.

Pirmiausia reikia pažymėti, kad šioje knygoje dominuoja trys moksliniai pažinimo metodai: istorinis, lyginamosios analizės bei aprašomasis. Taip pat galime pastebėti taip vadinamųjų bendramokslinių pažinimo metodų: indukcijos, dedukcijos naudojimo pavyzdžių.

Lietuvos konstitucionalizmo raida, jos problematika yra analizuojama teisės, politikos mokslų, filosofijos ir istorijos mokslų kontekste. Todėl šį veikalą galime vertinti kaip tarpdisciplininį. Toks požiūris ir klausimo pažinimo būdas suteikia galimybę tiriamąjį objektą pažinti visapusiškiau ir išsamiau. Kaip jau minėjome, darbas pasižymi griežta struktūra, kuriai būdingas loginis nuoseklumas ir išbaigtumas. Veikalas pradedamas Seimo Pirmininko Artūro Paulausko straipsniu „Apie konstitucionalizmo tradicijas“, kuriame nubrėžiama viso veikalo problematika ir suformuluojamos svarbiausios šio tyrimo objekto pažinimo problemos.

Panašios prekės

Žiūrėti visas (1108)