Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Pusryčiai su Sokratu

Robert Rowland Smith
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
1111
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Filosofija kaip mokslas ne vienam iš mūsų atrodo sunkiai suprantamas ir nutolęs nuo kasdienio gyvenimo. Tokiai nuostatai paneigti ir skirta Roberto Rowlando Smitho knyga „Pusryčiai su Sokratu: kasdienio gyvenimo filosofija“. Joje kasdienio gyvenimo reiškiniai iliustruojami filosofijos dėsniais, o šie – kasdienio gyvenimo reiškiniais.

Autorius nuosekliai veda mus per kasdieninės dienotvarkės elementus, pradedant rytmetiniu kėlimusi iš miego, per prausimąsi, pusryčiavimą, vykimą į darbą ir t. t., iki pat susiruošimo nakties miegui. Apie kiekvieną šių dienotvarkės etapų yra ką nors pasakę didieji pasaulio mąstytojai, ir jų mintys pateikiamos knygoje. Mes retai susimąstome apie tai, kaip mūsų kasdieniai veiksmai susiję su platesne pasaulio, kuriame gyvename, samprata, bet knygos autorius išmintingai, šmaikščiai ir autoritetingai iliustruoja šias sąsajas.

Šioje pavalandžiui išdėstytoje vienos gyvenimo dienos išklotinėje randame ir Lukrecijaus paaiškinimą, kodėl geriau būti nepasiruošus, ir Emersono patarimus dėl atostogų planavimo, ir Jungo įžvalgas apie sapnus, ir Millio pamąstymus apie pasprukimą iš darbo, ir, galiausiai, ką apie seksą yra pasakęs Aristofanas. Per pavyzdžius iš filosofijos, literatūros, politikos, psichologijos autorius parodo, kaip, remiantis pažangiausiais žmonijos pasiekimais, galima pagerinti gyvenimo kokybę. Laiko patikrintos šviesiausių žmonijos protų mintys neduoda pagrindo abejoti knygos moksline ir pažintine verte.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (10)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10826)