Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Politinis idiotas. Apie neišvengiamą politikos kvailybę

Alvydas Jokubaitis
7.60 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Vienas ryškiausių Lietuvos politikos filosofų Alvydas Jokubaitis knygoje „Politinis idiotas. Apie neišvengiamą politikos kvailybę“ aštriai ir be užuolankų apibūdina Lietuvos visuomenę, išsivadavusią iš komunizmo, bet nesivaduojančią iš idiotizmo.
Knyga „Politinis idiotas“ – tai drąsus iššūkis šiuolaikiniam žmogui. Autorius kalba apie dabartinę Lietuvos visuomenę ir kiekvieną jos narį bei nesugebėjimą išsilaisvinti iš kvailumo. Kodėl pokomunistinė visuomenė nesugeba tinkamai suprasti ir vertinti politikos? Kodėl tikrasis pavojus žmogui iškyla jau išsivadavus iš komunizmo? Kaip išsilaisvinti iš išsilaisvinimo? A. Jokubaitis apibūdina dabarties Lietuvos visuomenės narį kaip kvailą ir silpną, net pavojingą. Tačiau ar yra būdų tai pakeisti?
Didžiausią dėmesį autorius skiria žmogui. Jis klausia, kodėl net tapę laisvi, po ilgų suvaržymo ir draudimų metų mes neišmokome kalbėti apie žmogų. Pakitus mokslui, kultūrai ir, galiausiai, politikai, dėmesys visuomenei vis dar didesnis nei dėmesys žmogui. Apie kokią pažangą galima kalbėti, jei, pasak autoriaus, bijome kalbėti apie asmenybę, o išorinis etiketas užgožia pyktį ir moralinį nuosmukį, politinis gyvenimas funkcionuoja be jokio ryšio su asmens gyvenimu.
Remdamasis Fiodoro Dostojevskio mintimis, autorius knygoje „Politinis idiotas“ apmąsto visuomenės ir, svarbiausia, kiekvieno jos nario – asmens – neįgalumą ar nepasirengimą kritiškai vertinti save ir aplinką. Politinis idiotizmas čia aptariamas kaip visuotinė tendencija. Autorius imasi analizuoti politinio idiotizmo filosofinius, politinius, religinius ir kultūrinius aspektus. Tai negailestingas pokomunistinės Lietuvos portretas, kuris gali atverti akis ir priversti pamąstyti.
"Lietuvos piliečiai bando suprasti politiką nemąstydami apie žmogaus prigimtį. Tris dešimtmečius po komunizmo brukamas naivus ir primityvus žmogaus supratimas. Kaip įmanoma sukurti gerą visuomenę be gero žmogaus? Neatsakius į šį klausimą, gausinamas idiotizmas."
Prof. dr. Alvydas Jokubaitis
Alvydas Jokubaitis (g. 1959 m.) – Lietuvos filosofas, politologas, humanitarinių mokslų daktaras, profesorius, VU TSPMI Politinės filosofijos ir idėjų istorijos katedros vedėjas. Jis yra aštuonių knygų autorius, daugiausiai analizuoja politikos vertybes, nagrinėja liberalizmo politinę doktriną ir jos prieštaravimus.
Baigė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą, stažavosi Krokuvos Jogailaičių universitete Lenkijoje. 1992 m apgynė disertaciją „Filosofijos mokslas Vilniaus Stepono Batoro universitete 1919–1939 metais“.
Buvo Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto dėstytojas, vėliau pradėjo dirbti Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (7)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (10820)