Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Prekės
Vartotojai
Lietuvos virėja - Stefania Zawadzka, knyga

Lietuvos virėja

„Lietuvos virėjos“ autorė Vincenta Zavadska pirmuosius knygos leidimus paslaptingai pasirašė inicialais W. A. L. Z. Kas ji buvo, šią paslaptį žinojo visi – ponia priklausė Lietuvos ir Lenkijos kultūriniame gyvenime gerai žinomai šeimai. Juzefas Zavadskis buvo Vilniaus universiteto tipografas, vėliau spaustuvę paveldėjo jo sūnus Adamas, autorės vyras. Ponia Vincenta, be abejonės, išmanė svetimų šalių virtuves, pirmiausia prancūzų, taip pat mokėjo patiekti madingą anglišką arbatą. Pati būdama šeimininkė iš pašaukimo, žinojo, kiek rūpesčių gali sukelti patiekalų derinimas. Tad knygos pradžioje įdėjo pasiūlymų, kokius „pietus ruošti kiekvieno mėnesio vieną savaitę, patiekalams naudojant tuo metų laiku turimus produktus“.
1854 m. išleistas patiekalų žinynas „Lietuvos virėja“ yra nuostabi XIX a. Lietuvos ir Lenkijos kulinarijos enciklopedija bei vadovėlis. Jis buvo perleistas daugybę kartų, o negalintieji nusipirkti stengdavosi bent persirašyti kelis receptus, nes „Lietuvos virėja“ patiekalų išradingumu buvo neprilygstama. Prieš šimtą metų Lietuvos ir Lenkijos gurmanai buvo gerai susipažinę su Europos virtuvės tradicijomis ir puikiai jas pritaikę savo kraštui. Tad kiekvienas, susidomėjęs kulinarija, šiai knygai neliks abejingas.
Pavadinimas:

Lietuvos virėja

ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Kalba:

Lietuvių

Vėliausiai atnaujinti
Vėliausiai pridėti
Pigiausios viršuje
Brangiausios viršuje
Populiariausios viršuje
Rekomenduojamos
Skelbimų neradome