Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Šokis su tamsa: pasakojimas apie patirtį sergant depresija

Autorių Kolektyvas
8.90 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Kelias visada yra, svarbu jį rasti ir juo eiti.

„Šokis su tamsa“ – aktoriaus Mariaus Repšio ir verslo konsultanto Karolio Petrylos knyga, kurioje jie atvirai prabyla apie savo patirtį sergant depresija ir pataria kaip dorotis su šia liga tiek ja sergantiems, tiek jų artimiesiems.

Du sėkmingi vyrai, kuriems, atrodo, nieko netrūksta. Tai veiklūs, aktyvūs ir puikiai gyvenantys žmonės, kurie nesiskundžia nei pinigų, nei dėmesio stoka. Tačiau abu prisipažįsta ilgą laiką gyvenę dvejopą gyvenimą - išoriniam pasauliui demonstravo linksmą nerūpestingumo kaukę, o viduje išgyveno tikrą emocinę tuštumą, lydimą apatijos, nerimo, agresijos, baimės ir minčių apie savižudybę. Jie gėdijosi savo būklės, negalėjo kontroliuoti savo nuotaikos ir savijautos.

Šiandien visuomenė apie depresiją kalba vis drąsiau ir atviriau. Vienas po kito prabyla žinomi žmonės, nevengiantys dalytis savo išgyvenimais apie šią sudėtingą ir iš pirmo žvilgsnio nepastebimą ligą. Jos dažnai neįvardija ir patys sergantieji, manantys, jog tai tėra slogi nuotaika, kuri praeis daugiau šypsantis, ilgiau užsibūnant darbe, pasislėpus sporto salėje, ar įsipylus taurę vyno. Kaip pasakoja Marius Repšys ir Karolis Petryla, depresija sergantis žmogus pats nesupranta, kas su juo darosi. Todėl su ja susidūrus tenka išmokti daugybės svarbių dalykų. Knyga išmokys atskirti, kur yra ta plona riba tarp depresijos ir nuotaikos nebuvimo ar, tiesiog, tingėjimo.

Knygoje „Šokis su tamsa“ skaitytojas neras patarimų daugiau šypsotis, keisti požiūrį ir teigiamai žiūrėti į ateitį... nes tai nepadeda. Depresija sergantys žmonės kartais tiesiog fiziškai negali šypsotis. Marius Repšys ir Karolis Petryla pasidalins savo patirtimi ir atvirai papasakos apie save, juos kamavusias bėdas ir būdus, kuriais jie gelbėjosi iš tamsos. Tiems, kurie gyvena lydimi depresijos, knyga galbūt padės kovoti su liga ir patars kur kreiptis profesionalios pagalbos (ir kodėl tai daryti būtina).

Knygą „Šokis su tamsa“ verta perskaityti ir depresija sergančių žmonių artimiesiems, ir gydytojams, ir pedagogams. Pastariesiems knyga padės pastebėti ir užmegzti ryšį su depresija sergančiais mokiniais.

Marius Repšys – teatro ir kino aktorius, renginių vedėjas. Vilniuje gimęs ir augęs aktorius žiūrovams pažįstamas iš filmų „Redirected“, „Gautas iškvietimas“, „Šventasis“ bei kitų. Jis vaidina Nacionaliniame dramos teatre, o jo pasirodymas Oskaro Koršunovo pastatyme „Išvarymas“ apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“. Kaip geriausias metų aktorius jis 2012 m. ir 2017 m. pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą.

Karolis Petryla – verslo konsultantas, teisininkas ir rašytojas, išleidęs ne tik dalykinių knygų, bet sukūręs ir keletą grožinės literatūros kūrinių („Vagis mokykloje“, „Tiesiai iš vyrų širdies“). Karolis Petryla yra Lietuvos epilepsija sergančiųjų sąjungos „Epilė“ prezidentas.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30855)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (9085)