Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Visuotinė Lietuvių ensiklopedija XVII tomas On-Peri

Autorių Kolektyvas
8.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Visuotinės lietuvių enciklopedijos XVII tome skelbiami išsamūs iliustruoti straipsniai apie pasaulio valstybes: Pakistaną, Palau, Palestinos autonomiją, Panamą, Papua Naująją Gvinėją, Paragvajų, jų geografiją, istoriją, kultūrą, svarbiausias institucijas ir organizacijas. Rašoma apie Ontarijo miestą ir provinciją (Kanada), Opolės miestą ir vaivadiją (Lenkija), Oregono ir Pensilvanijos valstijas (JAV), skelbiama straipsnių apie pasaulio miestus: Otavą (Kanada), Oraną (Alžyras), Orleaną, Paryžių (Prancūzija), Osaką (Japonija), Oslą (Norvegija), Paduvą, Palermą, Parmą (Italija), Pchenjaną (Korėjos Liaudies Respublika), Pekiną (Kinija) ir kt. Pateikiama iliustruotų straipsnių apie Lietuvos miestus, miestelius ir gyvenvietes (Onuškį (Trakų ir Rokiškio r.), Pabaiską, Paberžę, Pabradę, Palangą, Palūšę, Pandėlį, Pagėgių, Pakruojo, Panevėžio, Pasvalio miestus ir savivaldybes ir kt.).

Tradiciškai daug vietos skiriama Lietuvos ir pasaulio istorijai. Skelbiami straipsniai apie valdovus ir didikus – Oną Stiuart, Oną Austrę, Oną Jogailaitę, Oną Vytautienę, LDK bajorų ir kunigaikščių Ostrogiškių, Pacų gimines, Prancūzijos karališkųjų dinastijų Orleano šaką, Turkijos imperijos Osmanų sultonų dinastiją, Bizantijos didikų Paleologų giminę ir kt., skelbiami išsamūs straipsniai apie Osmanų imperiją, Partų karalystę, aprašomi Lietuvos istorijai svarbūs mūšiai: Opšrūtų kautynės (1947), Oršos mūšis (1514), Pabaisko mūšis (1435) ir kt.

Yra straipsnių apie tarptautines organizacijas: OPEC, Pasaulio prekybos organizaciją, Pasaulio sveikatos organizaciją ir kt.

Tome taip pat skelbiami straipsnių ciklai apie onkologiją, operą, optiką, oreivystę ir oro transportą, ornitologiją ir paukščius, ozoną, pajamas, paklausą, paštą ir kt.

Atskirais straipsniais aprašomi Lietuvos ir pasaulio mokslininkai ir menininkai: chemikas ir mikrobiologas Louis Pasteuras (Lui Pasteras), fiziologas Ivanas Pavlovas ir kt., istorikas Ignas Onacevičius, dailininkas ir literatas Napoleonas Orda, Mažosios Lietuvos raštijos darbuotojas Gotfrydas Ostermejeris, lietuvių rašytojai: Petronėlė Orintaitė, Kostas Ostrauskas, Juozas Paukštelis ir kt., kitų šalių rašytojai: romėnų poetas Ovidijus, Michaelas Ondaatje (Maiklas Ondačė), Eugene'as O'Neill'as (Judžinas O'Nilas), Chuanas Carlosas Onettis (Chuanas Karlosas Onetis), George'as Orwellas (Džordžas Orvelas), Johnas Osborne'as (Džonas Osbornas), Borisas Pasternakas ir kt., muzikai Carlas Orffas (Karlas Orfas), Nicolas Paganinis (Nikolas Paganinis), Arvas Pärtas (Arvas Pertas) ir kt.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (247)
dzeine
(148)
247 prekės

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (30981)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18712)