Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Ši diena pasaulio istorijoje

Dan Snow
4.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

„Ši diena istorijoje“ – septintoji britų istorijos populiarintojo Dan Snow knyga. Kiekvienas šios knygos skyrius - tai 365 pasakojimai apie svarbiausius įvykius, nutikusius pasaulio istorijoje kurią nors vieną metų dieną. Tai intriguojančios, sukrečiančios, šmaikščios, absurdiškos, juokingos ir verčiančios susimąstyti istorijos. Jos atspindi pasaulio margumyną, kuriame netrūksta nei tragizmo, nei linksmybių. Kai kuriuos iš aprašytų įvykių puikiai žino visi, o kiti taps skaitytojų atradimu, tačiau visi jie susidėlios į nepaprastai įdomų pasaulio istorijos paveikslą. Be to, kiekvienam įdomu, kas svarbaus įvyko tą dieną, kai jūs gimėte...

, kurioje jis pateikia trumpą santrauką dienos, vis dar darančios įtaką mūsų dabarčiai ir ateičiai.

Kiek truko trumpiausias pasaulyje karas ir kas jį kariavo? Kaip Napoleoną 1807-aisiais įveikė triušiai? Kaip ginčas dėl salaus vienoje Oksfordo aludėje baigėsi šimtu mirčių? Kodėl 1752 m. britai nuėjo miegoti rugsėjo 2 d., oatsibudo jau rugsėjo 14 d.?

BBC „istorijos vaikinu“ vadinamas Dan Snow įsitikinęs, kad įvykių metinės metinės yra puiki proga prisiminti ir leistis į tolesnę pažintį su istoriniais faktais, asmenybėmis ar įvykiais. Jis sako, kad ti tuomet dažnas pirmą kartą susimąsto apie praeitį. Be to, „vienos dienos“ formatas padėjo į vieną knygą sutalpinti pasaulio istoriją nuo Antikos iki šių dienų.

„Istorija yra smagi. Tai - ne mirusių karalių vardai ar senos pridulkėjusios bibliotekos – istorija yra visur. Tai jūsų tėvų žvilgsniai, netyčia susitikę sausakimšame autobuse, tai atsakymas, kodėl kalbame viena, o ne kita kalba arba kodėl vyrai ir moterys yra lygūs“, – entuziastingai kalba knygos „Ši diena istorijoje“ autorius Dan Snow.

Dan Snow (g. 1978 m.) – britų istorijos populiarintojas, žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas. Istorikės Margaret MacMillan ir žurnalisto Peterio Snow šeimoje gimęs vyras studijavo Oksforde ir baigė naujausių laikų istorijos studijas. Kūrė apybraižas ir dokumentinius filmus BBC, o nuo 2015 m. veda tinklalaidę „History Hit“, kurios klausosi per milijoną sekėjų. 2019 m. Elžbietos II gimtadienio proga jam įteiktas ordinas už nuopelnus istorijai.

Iš anglų kalbos vertė Aurelijus Katkevičius

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (85)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (7)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47698)