Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Įsiklausymai

Vidmantas Kiaušas
2.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
9789986397816
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Pokalbiai su žinomais menininkais, kultūros žmonėmis

Rašytojo pokalbiai su žinomais menininkais, pelniusiais Nacionalinę kultūros ir meno premiją, su plunksnos sesėmis ir broliais, taigi su kultūros pasaulio asmenybėmis, keliančiomis susidomėjimą. Kalbintojas Vidmantas Kiaušas, žinomas kaip poetas Vidmantas Elmiškis, išsiskiria pastangomis įsiklausyti į kalbinamo menininko pasaulėvokos individualiąją esmę.

Knygoje skelbiami pokalbiai su Algimantu Aleksandravičiumi, Jonu Vytautu Bruveriu, Daiva Čepauskaite, Vytautu Čepliausku, Aleksu Dabulskiu, Viktorija Daujotyte, Jurgiu Gimberiu, Leonu Gudaičiu, Ksenija Jaroševaite, Donaldu Kajoku, Linu Leonu Katinu, Rimvydu Kepežinsku, Nijole Lukšionyte-Tolvaišiene, Aleksandru Macijausku, Alfonsu Maldoniu, Rimantu Marčėnu, Vytautu Martinkumi, Arūnu Mateliu, Algimantu Mikuta, Šarūnu Naku, Ona Narbutiene, Laima Oržekauskiene, Petru Palilioniu, Vytautu Paukšte, Romualdu Požerskiu, Romualdu Rakausku, Augustinu Savicku, Leonu Strioga, Robertu Šerveniku, Jonu Vaitkumi, Rimantu Vanagu, Gintaru Varnu.

„Pasibeldžiu į studijos, darbo kabineto ar buto duris, užeinu, susipažįstame, įjungiu diktofoną, kalbamės. Per aštuoniolika metų sukaupiau nemažą pokalbių archyvą, užrašiau dešimčių kūrėjų mintis apie meną ir gyvenimą, apie atradimų džiaugsmą ir klystkelių dulkių kartėlį. Labai nelengva atrinkti, sutalpinti knygoje nemažą spalvingų asmenybių būrį, dėkui leidėjams, kurie pasufleravo – tebūnie Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai ir rašytojai. Man, literatui ir kultūros žurnalistui, pasiūlymas patiko; atsirado vardyno margumas, o atsisakius skirstymo pagal žanrus, pasirinkus alfabeto eiliškumą, pasigirdo kalendorių šlamėjimas bei laikrodžio tiksėjimas. Iki šypsenos Amžinybės soduose...“ – Vidmantas Kiaušas

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (233)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47700)