Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Geros manieros – pusė karjeros. Kišeninis etiketas

I. Aleksaitė, N. Jazbutytė
10.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Kišeninio formato knygelėje trumpai ir aiškiai išdėstytos svarbiausios viešojo ir asmeninio gyvenimo etiketo taisyklės ir patarimai. Tekstą paįvairina žymių žmonių aforizmai ir ištraukos iš I. Patti dienoraščio. Knygelė iliustruota.


Trumpa ištrauka:



Nedera čiulpsint iš tarpdančių traukti maisto likučių - tam skirti dantų krapštukai. "Operaciją" atlikite sučiauptomis lūpomis ir kuo greičiau, prisidengę burną nosine arba ranka.

Stenkitės lūpų dažais neištepti taurių.

Atsargiai patiekite labai karštus patiekalus. Pirmiausia aptarnaujamos moterys, paskui šeimininkė, vyrai ir paskiausia - šeimininkas, jeigu aptarnaujama iš eilės, tada šeimininkai aptarnaujami paskutiniai.

Šeimininkas išpilsto gėrimus, išskyrus mineralinį vandenį, kurio kiekvienas įsipila pats; vandens niekados nesiūloma, tik primenama, kad jo yra.

Visi į stalą paduodami patiekalai turi būti patogūs įsidėti, paukštiena ir kepsniai supjaustyti. Salotos prie stalo nemaišomos. Pyragas, tortas pjaustomi prie stalo.

Visų patiekalų siūlykite du kartus, išskyrus sūrį ir salotas; jų užtenka pasiūlyti kartą.

Užuot paraginus "Ar norėtumėte dar bulvių?", geriau sakykite "Ar norėtumėte bulvių?" Toks pasakymas daug mandagesnis ir nesudaro įspūdžio, kad skaičiuojate kiekvieną svečio kąsnį.

Prieš paduodant desertą, nuimkite nuo stalo druską, pipirus, garstyčias, duoną, tuščius butelius ir stiklines, specialiu šepetėliu arba servetėle sužerkite nuo staltiesės trupinius.

Kavą galima paduoti prie mažo stalelio arba išdalyti nuo padėklo. Jei kavą gersite prie stalo, nuo jo nuimkite taureles, lėkštes, deserto įrankius.

Neprašykite antro kavos ar arbatos puodelio, jei kiti svečiai dar negavo pirmo.

Nekritikuokite nieko, kas patiekiama ant stalo.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (17)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47533)