Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Kartą operoje. Vieno teatrinio istorija

Herkus Kunčius
2.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Vos scenoje nusileidžia uždanga ir salę palieka paskutinis žiūrovas, operoje ima dėtis neįtikėtini dalykai. Čia užverda pavojų bei nuotykių kupinas gyvenimas, įvykiai veja vieni kitus, nes tai teatras - įstabiai paslaptinga vieta, kurioje kaskart įvyksta stebuklai."
Herkus Kunčius

*** „Kartą operoje“ – tai žaisminga žinomo lietuvių rašytojo Herkaus Kunčiaus literatūrinė fantazija apie operos pasaulį: ne tik apie ją kuriančius žmones ir jos užkulisius, bet ir kviečiantis pamąstyti, ką reiškia operos žanras šiandienos visuomenėje. Ir tai autorius atskleidžia, kurdamas komišką situaciją - spektaklio „Paukščių takas“ fiasko.

Kūrinyje veikia spalvingi, šaržuoti personažai - ne tik žmonės, bet ir personifikuoti gyvūnai, kurių pagrindinis - operos pastato gyventojas Pacukas. Jis tampa savotišku mediumu, reginčiu užkulisių situaciją ir perteikiančiu ją skaitytojams, bet ne kaip stebėtojas, o kaip aktyvus veiksmo dalyvis.

Svarbiausia čia - ne pramoginė, o pažintinė istorijos funkcija: patraukliai papasakoti apie operą, nuo kurios šiandieninis jaunimas dažnai yra gerokai nutolęs. Tekstą papildo žaismingos dailininkės Mortos Griškevičiūtės iliustracijos.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (45)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (3210)