Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Trumpa žmonijos istorija

Adam Rutherford
7.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Adam Rutherford (Adamas Rutherfordas) – vienas svarbiausių ir geriausiai šiuo metu žinomų britų genetikų, rašytojas ir televizijos laidų vedėjas. Jis – septynių mokslinių veikalų apie genetiką autorius, dešimtmetį buvęs žurnalo Nature audiovizualinio turinio redaktoriumi, nuolatinis laikraščio Guardian mokslo populiarinimo publikacijų autorius, BBC Radio 4 programos Inside Science vedėjas. „Trumpa žmonijos istorija" – nepaprastai įtraukiantis pasakojimas apie žmogaus genomą ir apie tai, ką genai atskleidžia apie žmonijos identitetą ir istoriją. Ši knyga tapo vienu svarbiausių 2017 m. mokslinės literatūros publikacijų, National Geographic ją įtraukė į savo 2017 m. geriausių knygų dvyliktuką.

Čia rasite žmonijos afrikietiškos kilmės hipotezės paaiškinimą, sužinosite, kiek procentų neandertaliečių genų yra šiandieninių europiečių genome, drauge su autoriumi leisitės į Europos karalių genealoginių linijų raizginius, panašius į susipainiojusį tinklą, kurio gijos dažnai baigiasi aklaviete dėl kraujomaišos. Knygoje aptariami genai, nuo kurių priklauso tokios žmonių ypatybės, kaip rusvi plaukai ar laktozės netoleravimas; nagrinėjama rasinė klasifikacija kaip nevisavertė moksliniu požiūriu koncepcija. Šis genetikai skirtas veikalas aptaria tiek žmonijos, kaip bendruomenės, genomą, tiek kiekvieno iš mūsų genų raišką, mat kiekvieno žmogaus genetika atsispindi mūsų, kaip rūšies, istoriją: gimimus, mirtis, ligas, karus, badmečius, migraciją. Adamas Rutherfordas atskleidžia, ką genome galima perskaityti apie žmonijos istoriją ir ką istorija gali pasakyti apie mus kaip rūšį.

Ši informatyvi, konceptuali, patraukliai ir suprantamai parašyta studija gali pakeisti ankstesnį mūsų požiūrį į genus. Juk tik dėl jų mes esame tokie, kokie esame.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (11)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (2316)