Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Žmogus įveikęs Staliną ir išgelbėjęs Suomiją nuo Lietuvos likimo.Legendinio maršalo atsiminimai..

Carl Gustaf Mannerheim
Prekė yra parduota
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

Maršalą Carlą Gustafą Mannerheimą (1867–1951 m.) skirtingos kartos vertina prieštaringai. Prieškario gyventojams jis buvo maištininkas, išvijęs iš šalies bolševikus ir iškovojęs Suomijai nepriklausomybę. Išgyvenusiesiems Antrąjį pasaulinį karą jis yra karvedys, su vokiečiais kovęsis prieš Sovietų Sąjungą. Suomiai jį laiko nacionaliniu didvyriu, šalies gelbėtoju, regentu ir prezidentu. Sovietų istorikai – fašistu. Iš tiesų, C. G. Mannerheimas yra viena iš įspūdingiausių XX a. asmenybių ir išskirtinis karininkas, dalyvavęs visuose stambiausiuose XX a. pirmosios pusės karuose: rusų–japonų, sovietų–suomių, Pirmajame ir Antrajame pasauliniuose. Kai nekariavo, C. G. Mannerheimas rūpinosi šalies gynyba: jo iniciatyva pastatyti įtvirtinimai, vadinamoji Manerheimo linija, apsaugojusi Suomiją nuo Lietuvos, Latvijos ir Estijos likimo – sovietų okupacijos.

Jūsų rankose – pirmą kartą lietuviškai išleistas unikalus epochos dokumentas ir genialaus karo vado memuarai, kuriuose tarp kareiviškai tiksliai dėstomų faktų ir įžvalgų atsiskleidžia jausminga, be galo tėvynę mylinti asmenybė.
C. G. Mannerheimas – moderniosios Suomijos tėvas ir asmenybė, kurios taip trūko Baltijos šalims, nesugebėjusioms pasipriešinti sovietų okupacijai. Perskaitykite šią knygą ir suprasite, jog net iš pačios beviltiškiausios padėties yra išeitis. Ši tiesa galioja ir tautų, ir kiekvieno iš mūsų gyvenime.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7765)
medeina
(1909)
7765 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (2)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18838)