Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vermachto nusikaltimai Dzūkijoje 1941 m. birželį

Gintaras Lučinskas
Prekė yra parduota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Aprašymas

Yra daug svarbių, neatskleistų, neišaiškintų Vokietijos–Sovietų Sąjungos karo pradžios istorinių įvykių Alytaus apskrityje, kai vokiečių kariai pritaikė keršto akcijas prieš vietos civilius gyventojus. Šių represinių akcijų metu buvo nužudyta apie 300 alytiškių.
Kraštotyrininko Gintaro Lučinsko knygoje pateikiama autoriaus 15 metų tyrinėjimų faktologinė medžiaga, apibendrinti jau žinomi įvykiai ir faktai, bandant priartėti prie istorinės tiesos bei siekiant parodyti nacistinės Vokietijos okupacinės kariuomenės įvykdytų civilių asmenų žudynių mastus Alytuje ir Alytaus apskrityje 1941 m. birželį pirmosiomis karo dienomis. Siekiama išsiaiškinti, kas (sukilėliai, raudonarmiečiai, sovietiniai aktyvistai, komjaunuoliai, žydai) tyčia ar netyčia, ar provokuodami šaudė į vokiečių karius. Pateikiami bombardavimų metu žuvusių ir sušaudytų asmenų sąrašai.
Sušaudytiems žydams ir rusų belaisviams pastatyti paminklai ir obeliskai, o lietuviams pakako smėlio kauburėlių ir medinių kryžių. Šis leidinys – tai paminklas karo pradžios audroje žuvusiems ir vokiečių karių nužudytiems Dainavos krašto žmonėms.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (303)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (9)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18725)