Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.
8.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786094030819
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

1943-ieji. Pulkininkas Klausas Šenkas fon Štaufenbergas atvyksta į Berlyną tarnauti generolui Frydrichui Olbrichtui. Tai žmogus, žaidžiantis dvigubą žaidimą: tarnaujantis fiureriui ir dalyvaujantis labiausiai įslaptintoje veikloje - rengiantis planą nužudyti Hitlerį. Olbrichtas jau turi 200 pasekėjų įvairiuose Vokietijos visuomenės sluoksniuose, tarp jų - karinės žvalgybos ir kontržvalgybos padaliniuose.

Pasipriešinimo komiteto tikslas - pašalinti Hitlerį, Gėringą ir Himlerį, neutralizuoti SS, sudaryti laikinąją vyriausybę, kuri siektų taikos su Vakarais ir sustabdytų karą. Fon Štaufenbergas, nepaisydamas kare patirtų sužeidimų (jis neteko akies ir kelių rankos pirštų), pasisiūlo nužudyti fiurerį ir jo pakalikus. Tačiau suokalbininkai abejoja: ar Štaufenbergas sugebės susprogdinti bombą? Pagaliau jie nusprendžia leisti pulkininkui imtis užduoties, nes supranta, jog vyro luošumas tik sumažins įtarimus.

1944 m. liepos mėnesio pradžioje fon Štaufenbergas keletą kartų mėgina įvykdyti užduotį. Tačiau jam niekad nepavyksta užtikti numatytų taikinių vienu metu drauge. Pagaliau liepos 20-ąją pasitaiko puiki proga įgyvendinti ilgai puoselėtą užmačią...

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (17)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18723)