Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Prekės
Vartotojai
Kariaujanti Europa: 1939-1945 - Norman Davies, knyga

Kariaujanti Europa: 1939-1945

Anotacija:
Lietuvos skaitytojai jau gerai žino Londono universiteto profesorių, Oksfordo Wolfsono koledžo dėstytoją Norman Davies iš jo lietuvių kalba pasirodžiusių veikalų: „Europa. Istorija“ ir dvitomio „Dievo ženklas. Lenkijos istorija“. Šie informatyvūs, istoriniu požiūriu originalūs ir lengvai skaitomi leidiniai tiesiog papirko visus besidominčius Europos ir mūsų kaimynų istorija.
Naujoji N. Davies knyga „Kariaujanti Europa: 1939–1945“ – viena reikšmingiausių vakarietiškų studijų, skirtų Antrojo pasaulinio karo istorijai. Įvairiose šalyse yra leidžiamos net keliolika tomų turinčios to karo istorijos, bet yra nedaug leidinių, kuriuose įvykiai būtų atspindėti iš esmės: konkrečiai ir lakoniškai. Vienas tokių veikalų ir yra N. Davies darbas.
Antrojo pasaulinio karo istorija Lietuvoje buvo geriau žinoma kaip sovietinė interpretacija, vienašališkai aukštinusi įvykius Rytų fronte ir neobjektyviai atspindėjusi vakarų indėlį į pergalę kare. Per visą atkurtos Nepriklausomybės metą Lietuvoje nebuvo išspausdinta vakaruose parašyta karo istorija, objektyviai pateikianti realią karo raidą. „Kariaujanti Europa: 1939–1945“ kompensuoja šį trūkumą ir leidžia pažvelgti į tikrą, neideologizuotą karo veidą.
Monografijoje N. Davies analizuoja ne tik įvykius vakaruose, bet ir skiria dėmesį Sovietų Sąjungos karybai, aprašo lenkų karininkų naikinimą, sovietines koncentracijos stovyklas, milijonus mirčių, karo pabėgėlių tragediją. Autorius aptaria ir Baltijos šalių likimą
1939–1945 metais, pateikia tai, kaip vieną iš sovietų agresyvios politikos epizodų Antrojo pasaulinio karo metais.
Analitine medžiaga išsiskirianti monografija „Kariaujanti Europa: 1939–1945“ parašyta remiantis naujais šaltiniais, panaudojus gausią istorinę dokumentinę literatūrą, kuri didina sios studijos verte ir svarba.
Pavadinimas:

Kariaujanti Europa: 1939-1945

Autorius:
ISBN kodas:
6015344
Leidimo metai:
Leidėjas:
Kalba:

Lietuvių

Vėliausiai atnaujinti
Vėliausiai pridėti
Pigiausios viršuje
Brangiausios viršuje
Populiariausios viršuje
Rekomenduojamos