Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Tauragės kraštas DAVYNAKIAI Karšuvos žemės kaimas

Albinas Batavičius
30.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Ko gero daugelis istorinių faktų, senovinių nuotraukų, dainų būtų tikrai nuskendę užmarštin, jei ne Albinas Batavičius. Kaip pats sakė, jis visada domėjosi Lietuvos istorine praeitimi, tačiau ypač norėjo išsaugoti, pristatyti visuomenei gimtųjų vietų paveldą. Įvairią medžiagą kaupė jau nuo 1983 metų.
- Esu labai dėkingas šviesios atminties Juozui Gaižauskui, paskatinusiam parašyti pirmąją knygą bei Jurgiui Kaminskui iš Pagirupio kaimo, ypatingai daug papasakojusiam apie kažkada gyvavusius mūsų krašto orkestrus, - dalijosi prisiminimais Albinas Batavičius. Vėlesni penki atkaklaus darbo ir paieškų metai irgi davė puikių rezultatų: fotografijų albumas „Žemaitija, Tauragės kraštas senose fotografijose“ žadina nostalgiškus prisiminimus seniesiems tauragiškiams, stebina profesionalius fotografus, turi svarią istorinę vertę.
- Trečiojoje mano knygoje „Tauragės kraštas. Devynakiai – Karšuvos žemės kaimas“ viskas išguldyta iš atminties. Pasistengiau prisiminti viską, ką vaikystėje mačiau, girdėjau, - pasakojo Albinas Batavičius. Kaip pats sakė, apie ketvirtosios knygos rašymą bijo ir prisiminti. Per labai trumpą laiką teko surinkti labai daug medžiagos, viską surikiuoti, sutvarkyti iki Tauragės miesto 500 metų jubiliejaus. Joje paskelbtas ir žymusis „Tauragės fundacinis aktas“, taip reikšmingas miestui. Leidinys „Negrįš tos dienos“ įamžino pokario metais dainuotas dainas. Į paskutinę knygą „Iš tėvynės praeities“ autoriaus sudėjo apie 80 periodinėje Lietuvos ir užsienio spaudoje skelbtų straipsnių bei kai kurias įdomesnes kitų autorių recenzijas apie jo knygas.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (5351)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (9)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (18110)