Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Magdalė, smuklės merga

Gina Viliūnė
5.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

1530 m. pavasarį Vilniuje siaučia „juodoji mirtis“ – maras. Vieni gyventojai bėga, kiti bando pasipelnyti iš nelaimės. Užupio smuklės kekšę Magdalę likimas nuveda į teisėjo Vaitiekaus Skirtauto rūmus, tačiau ji nė neįtaria, kokios intrigos rezgamos šių puošnių namų užkaboriuose...

Maskvoje gyvenantis bėglys kunigaikštis Mykolas Glinskis rezga sąmokslą, nukreiptą prieš LDK sostinę Vilnių. Mieste ima dėtis negeri dalykai, o valkatos ir keliaujantys pamokslininkai nenutyla šaukti apie pasaulio pabaigą. Ar pavyks Vilniaus vaivadai ir LDK kancleriui Albertui Goštautui išnarplioti sąmokslo gijas ir kaip jam pasitarnaus buvusi smuklės kekšė Magdalė?

Romano siužetas kupinas intrigų ir netikėtų vingių. Viduramžių Vilniaus gyventojai pagalbon pasitelkia maldas ir burtus, nuojautas ir stebuklingus vaistus. Greta sąmokslų ir pinklių, čia rasite pasakojimų apie miestiečių buitį, kasdienybę ir šventes, amatus ir papročius. Vilniaus istorija prabils eilinių XVI amžiaus miestiečių lūpomis.

Gina Viliūnė (g. 1974 m.) jau daug metų domisi gimtojo Vilniaus bei Lietuvos istorija, veda ekskursijas, rašo straipsnius, yra knygos „Vilniaus šventovės“ (su bendraautoriumi R. Urbakavičiumi, 2012 m.,) ir istorinių romanų „Karūna be karaliaus“ (2012 m.), „Vilniaus madona“ (2014 m.) autorė.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (20)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (45258)