Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Tarp pilkų debesų

Šepetys Ruta
4.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Gera
ISBN kodas:
isbn 978-9955-38-964-4
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

1941-ieji, Kaunas. Penkiolikmetė Lina gyvena įprastą paauglės gyvenimą: mokosi, ruošiasi dailės studijoms, svajoja apie pirmąją meilę ir pasimatymus, laukia vasaros. Tačiau vieną birželio naktį svajonės subyra į šipulius, kai į jaukius šeimos namus įsiveržia sovietų policija ir be pasigailėjimo Liną kartu su mama ir jaunesniu broliu gyvuliniais vagonais išveža į tolimąjį Sibirą. Linos tėtis atskiriamas nuo šeimos, įkalinamas kalėjime ir pasiunčiamas mirti.

Linos, kaip ir tūkstančio kitų panašaus likimo ištremtų šeimų, išgyvenimo drama prasideda. Nepaisant kaustančios baimės, nežinios ir sudėtingiausių gyvenimo sąlygų, Lina atranda savyje stiprybės grumtis už gyvenimą. Jos stulbinantį ryžtą palaiko ir vienas tikslas – piešiniuose ir aprašymuose įamžinti šiurpią tremties kasdienybę. Nepaisydama mirtinos rizikos, Lina tikisi susisiekti su kalinčiu tėčiu ir siunčia jam meninius pranešimus, kurie tarsi dienoraščiai atspindi tai, kas vyksta su ja ir kitais tremtiniais.

Kiek gali pakelti meile, viltimi ir noru gyventi pulsuojanti širdis? Kokia dvasios stiprybė išsiskleidžia stengiantis ištverti žiauriausius likimo smūgius? Romanas „Tarp pilkų debesų" daugiau nei vienos šeimos istorija. Tai santūrus, tačiau su dideliu jautrumu papasakotas skaudus istorijos laikotarpis, kai sovietų valdžios vykdyti masiniai trėmimai negailestingai griovė milijonų žmonių gyvenimus, santvarkos trynė ištisas valstybes iš pasaulio žemėlapio, tačiau nepajėgė palaužti žmoniškumo, meilės ir tikėjimo.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (88)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36749)