Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Balti dantys

Zadie Smith
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9789955235828
Leidimo metai:
Leidėjas:
Aprašymas

Zadie Smith (Zeidi Smit, gim. 1975 m.) - garsi britų rašytoja, gimusi jamaikietės ir brito šeimoje, neretai vadinama naujuoju Salmanu Rushdie. Balti dantys - ją visame pasaulyje išgarsinęs debiutinis romanas, už kurį autorė buvo apdovanota daugybe premijų, tarp jų „Guardian First Book Award“, nominuota „Orange Prize for Fiction“. Romanas buvo įtrauktas į žurnalo Time sudarytą 1923-2005 m. geriausių anglų kalba parašytų knygų šimtuką, pagal jį sukurtas televizijos filmas.

KNYGOS FABULA:
8-ojo dešimtmečio Londone du geriausi draugai - taip ir negavę progos pakovoti Antrojo pasaulinio karo veteranai britas Arčis Džounsas ir musulmonas bengalas Samadas Ikbalis - bando įšokti į nuvažiuojantį gyvenimo traukinį. Antrąjį šansą Arčiui suteikia vedybos su stulbinamai gražia, perpus jaunesne jamaikiete Klara. Tik štai jųdviejų duktė Airė visiškai nepateisina savo vardo (jamaikietiškai - „jokių problemų“). O iš vėlyvos Samado santuokos gimę sūnūs dvyniai griauna kiekvieną tėvo pastangą kreipti juos „teisingu“ keliu.

Draugystė, meilė, karas, trys šeimos, trys kultūros, trys kartos ir nuolat apie save primenanti praeitis - visa tai talentinga rašytojos Zadie Smith ranka suaudžia į spalvingą, šmaikštų pasakojimą.

"Jei nors kartą šnairavote į kitakalbį kaimyną, beprotiškai geidėte ko nors, ko nedrįstumėte pristatyti savo tėvams, niršote, kad jūsų vaikai išduoda tautines vertybes, ar jautėtės beištirpstąs pragaro lydkrosne tapusiame pasaulyje - ši knyga jums, o galbūt net ir apie jus."
- Kristina Sabaliauskaitė

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (104)

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (46197)