Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Tadas Blinda

Rimantas Šavelis
6.60 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

"Tadas Blinda"- kupinas nuotykių, romantikos, dramos ir veiksmo romanas apie garsiausią Lietuvos nuotykių ieškotoją ir kovotoją Tadą.

Caras paskelbia manifestą: baudžiava panaikinama, valstiečiai laisvi. Bet baudžiauninkai nerimsta, nes dvarininkai toliau verčia eiti lažą, neatiduoda kruvinu prakaitu uždirbtos žemės, o po kaimus šlaistosi, grobia ir plėšia ponų iškviesti kazokai.

Nutrūktgalvis jaunasis Tadas Blinda, medininko vyresnėlis sūnus, turi savų pusbernio rūpesčių, pats problemų neieško, bet kai politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta skerdynėmis, pilnametystės vos sulaukęs Tadas turi atsisveikinti su vaikystės svajonėmis ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir mylimų žmonių gyvybes.

„Svieto lygintojas“ yra vienas populiariausių visų laikų personažų, lietuviškasis Zoro ar Robinas Hudas. Pagal užrašytus žmonių prisiminimus ir istorinius šaltinius Rimanto Šavelio atgaivinta realaus žmogaus, kurį vieni laikė plėšiku, kiti - didvyriu ar net kankiniu, istorija šiandien jaudina taip pat, kaip ir 1972-siais, kai buvo pastatytas kultinis filmas su V. Tomkumi pagrindiniame vaidmenyje, bei 2004 m., kai pasirodė miuziklas „Tadas Blinda" , kuriam muziką sukūrė A. Mamontovas.

Netrukus ekranus turėtų išvysti pirmasis nuo Nepriklausomybės atkūrimo pradžios istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia", kurį režisuoja D. Ulvydas, o Tadą Blindą įkūnija Mantas Jankavičius.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (83)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (35788)