Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Išsidažiusi moteris

Francoise Sagan
2.90 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Leidėjas:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

F.Sagan (1935–2004) – viena žymiausių XX a. prancūzų rašytojų, jos kūriniai jau daugelį metų tarp perkamiausių knygų Prancūzijoje. Rašytoja, pasirinkusi Sagan slapyvardį iš meilės Marcelio Prousto kūrybai ir jau pirmuoju savo romanu pavergusi Prancūziją, šiame romaneįkūnijo keistą ir hipnotizuojamai patrauklų cinizmo, snobizmo, kilnumo ir subtilumo derinį.

Kas toji „išsidažiusi moteris“? Viena iš turtingų buržua, susirinkusių į prašmatnų kruizą po Viduržemio jūrą. Laivu keliauja kylanti prancūzų kino žvaigždutė, pasaulinio garso diva dainininkė, kino prodiuserio meilužė ir globotinė, valdinga penkiasdešimtmetė ir nuobodus jos sutuoktinis, cukraus pramonės magnatas, žavingas meno aukcionų vedėjas, jaunas profesionalus žigolas ir „kairiųjų“ laikraščio redaktorius Erikas Letiujė su drovia žmona Klarise.

Nuolat būdama vyro šešėlyje Klarisė stengiasi slėpti savo gležnumą po labai ryškiu, vulgariu makiažu. Ji ir yra ta „išsidažiusi moteris“, kuri kelia tokį susidomėjimą ir jaudina aplinkinius. Šiame romane dešimt vyrų ir moterų, tarsi įkalinti prabangiame kruiziniame laive, geidžia vieni kitų, liaujasi vieni kitus mylėję, pavydi vieni kitų, meta vieni kitiems iššūkius. Vangi lėta kelionė pamažu virsta meilės drama.

„Išsidažiusi moteris“ grąžina mus prie mėgstamiausių Françoise Sagan temų: vyro ir moters santykiai, aistra ir abejingumas, daug žadanti užsimezgančio romano pradžia ir jausmų žlugimas. Prancūziška elegancija, mylinčiųjų žiaurumas ir nemylinčiųjų abejingumas, aistros ir intrigos...

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (70)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47639)