Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Vasarnamis

Alison McLeay
1.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
Nenurodytas
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tai penkiolikmetės Kristabelės istorija, besivystanti paslaptingoje Anglų Ežerų gyvenvietėje. Jos ramus gyvenimas pasikeičia, kai ji netikėtai sutinka turtingąjį Alfredą Dunstaną. Kristabelę traukia to vyro keistas charakteris, gyvenimo būdas, požiūris į pasaulį. Ji naiviai įsimyli.

Dunstanas parodomas kaip sudėtinga asmenybė. Nepalaužiamas, drąsus ir kartais žiaurokas, jis nekreipia dėmesio į kitų žmonių nuomonę. Mergina užmiršta, kad jis jau turi šeimą.

Pagrindinė veikėja - trapi mergina, visai nepažįstanti vyrų, - patiki savo laime. Pradžioje buvusi tokia tvirta, ji pasiduoda meilės galiai ir nesijaučia kalta, net kai aplinkiniai ima komentuoti jos elgesį.

Romane meistriškai pinamos personažų nuotaikos. Ypač išryškinamas Dunstano dukters Beatričės portretas. Jos galvoje sukasi mintys tik apie materialines gėrybes. Jaunuolė nieko nenori girdėti apie dvasinius dalykus, kurie jai atrodo nereikšmingi ir nereikalingi.

Ponia Leti Dunstan, Alfredo žmona, jaučiasi išduota ir apleista savo vyro ir vaikų. Tačiau ji išlieka rami ir nepasiduoda nevilčiai. Romane Leti – tai tarsi visiems padedantis angelas.

Rašytoja Alison Mcleay atskleidžia pirmosios meilės džiaugsmus ir tragediją, džiaugsmą ir nusivylimą. Charakteriai romane yra labai spalvingi. Knygą reikia skaityti įdėmiai, nes sunku suprasti, ar tas personažas teigiamas ar neigiamas, o gal vaidina „ne save“?

Pasakojimas perpintas legendinio Mediči vėrinio tema. Kol sprendžiasi įsimylėjėlių drama, tuo pačiu verda intrigos dėl Mediči vėrinio, klasta bandoma išgauti papuošalą. Istorija baigiama Kristabelės ir Dunstano vestuvėmis. Mergaitę įsuka meilės vėjas ir ji visa siela atsiduoda aistrai. Autorė skaitytojui palieka laisvę spręsti, ar Kristabelė supranta savo klaidą, ar ne. Alison Mcleay tarsi nori, kad skaitytojas pats pamąstytų apie pagrindinę veikėją. Kodėl ji taip pasielgia? Nejaugi joje nėra nė lašelio tikrumo? O gal ji apie tai net nesusimąsto? Knygą patarčiau perskaityti tiems, kas pasiilgo seno gero romano.

Kitos pardavėjo prekės

Žiūrėti visas (7766)
medeina
(1899)
7766 prekės
Pardavėjas - ekspertas

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (6)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (36894)