Sena: Suteik daiktams naują gyvenimą
Prisijungti
Sena atsinaujino. Kviečiame pasižvalgyti.

Naisių vasara. Kelias atgalios

Ramūnas Karbauskis, Loreta Kavolė
1.00 €
+0.5 € platformos administravimo mokestis
Prekė yra archyvuota
Būklė:
Labai gera
ISBN kodas:
9786090107836
Leidimo metai:
Likutis:
1 vnt.
Aprašymas

Tai neįprastas romanas – sukurtas pagal vieno žiūrimiausių lietuviškų serialų „Naisių vasara“ scenarijų. 2010 m. serialas pelnė Sidabrinės gervės apdovanojimą kaip geriausias TV filmas.

Pats filmas – ypatingas įvykis Lietuvoje: serialo scenarijų kuria ir mecenuoja sėkmingas verslininkas, jaunystėje garsėjęs vaidybiniais ir režisūriniais gebėjimais. Dabar jo siekis – kelti nykstančio Lietuvos kaimo dvasią, su visa Lietuva švęsti ilgą ir šviesią vasarą.

„Naisių vasara“ jau tampa bendriniu pavadinimu – savita proskyna lietuviams į vis menkiau

pažįstamą kaimą. Ji primena mums visais laikais kiekvieno kaimo turėtus keistuolius išminčius, čia

atsirandančius gudrius prasisiekėlius, apsigyvenančius veiklius svetimšalius. Visa tai dabar gyvuoja seriale ir šiame romane. Bet tai – ne vien intriguojančio siužeto vingiai, o ir gera energija, lėtas kaip žolės augimas gyvenimo tempas, neišsižadėti ir stiprūs jausmai – kaip gandrų sklendimas padangėje.

„Naisių vasara“ skleidžia viltį, šviesą, šilumą ir saugumą - jaunam ir senam.

Naisių kaimas, įsikūręs prie Šiaulių, tik pažiūrėti ramus, o iš tiesų ten dedasi tiesiog neįtikėtini dalykai.

Mediciną studijuojanti Elena grįžo namo susitaikyti su tėvu, kurio nematė šešerius metus, bet nė nenutuokė pateksianti į mįslingų įvykių verpetą. Tą vasarą nutikimų Naisiuose buvo tiek daug, kad tau, skaitytojau, nebus kada nuobodžiauti. Tik spėk sekioti paskui gudročius miestiečius Gediminą ir jo žmoną Sigitą bei pasiutusią jų dukrą Auksę, ketinančią apgaule ištekėti už Pijaus; panašų į turką danų atstovą Emrą, užsimojusį Naisiuose prasukti kiaulišką reikaliuką; chuliganą Giedrių ir kukliąją Jurgą, netikėtai sužinojusią savo tėvų paslaptį. Garsiojo Žiniuonio pirtelė taip pat ilgokai saugojo paslaptį, apie kurią nesuuodė netgi senoji gandų nešiotoja Anelė.

Kitos autoriaus knygos

Žiūrėti visas (9)

Panašios prekės

Žiūrėti visas (47662)